Econocom presteert conform eigen verwachtingen

(ABM FN) Econocom Group heeft in 2018 in lijn met de eigen verwachtingen gepresteerd en rekent op winstgroei in 2019. Dit bleek donderdag uit de cijfers die het bedrijf nabeurs publiceerde.

De omzet steeg met 8,0 procent tot 2.846 miljoen euro. Van deze groei was 2,7 procentpunt organische. De digitale evolutie in combinatie met het bedrijfsmodel maakte dat Econocom wist te profiteren.

De recurrente operationele winst bedroeg 114,6 miljoen euro. Dit is lager dan de 154,4 miljoen euro van 2017. Volgens het bedrijf heeft dit te maken met de Technology Management & Financing activiteit. De operationele marge van het bedrijf bedroeg 4,0 procent.

Econocom boekte een nettowinst van 39,4 miljoen euro. Dit is 54,4 procent lager dan in 2017. De nettowinst werd onder meer gedrukt door eenmalige kosten ter waarde van 28,6 miljoen euro, voornamelijk als gevolg van de inspanningen op het gebied van kostenreductie en de bedrijfstransformatie en door de stijging van de financiële kosten.

De recurrente winst per aandeel stond op 0,26 euro.

Een dividend van 0,12 euro per aandeel zal worden voorgesteld.

De groep genereerde een kasstroom van 69 miljoen euro in 2018.

“2018 eindigde opnieuw met een omzetgroei en een goede generatie van de vrije kasstroom […] vooral in het laatste kwartaal”, zei CEO Jean-Louis Bouchard in een toelichting.

Outlook

Voor 2019 verwacht Econocom een recurrente operationele winst van 128 miljoen euro. De groep voert momenteel een nieuw plan uit om ongeveer twintig miljoen euro aan kosten te besparen.

Daarnaast is Econocom van plan om te investeren in de uitbreiding van het verkoopteam van TMF, nieuwe groeiprojecten te lanceren en het selectieve acquisitiebeleid in strategische sectoren voort te zetten zonder de kasstroomgeneratie uit het oog te verliezen.

Het aandeel Econocom Group sloot donderdag 0,8 procent hoger op 3,59 euro.

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
Lees verder na de tabel

Beleggen met zéér aantrekkelijke tarieven
(klik op broker en vraag vrijblijvend informatie aan)
MeXeMDEGIROLYNX
Inbev à €6.000€3,60€4,28€6,00
Extra’s o.a.3 maanden
gratis coaching
Geen kosten bij ETF
en turbo kernselectie
Gratis tips en geen
wisselkoersmarge
bekijk hier meer brokers

Direct het laatste beursnieuws: