>>> Uw advertentie hier? <<<

China roept VS op om sancties op Chinese bedrijven in te trekken – media

(ABM FN) China heeft de Verenigde Staten opgeroepen de unilaterale sancties die zijn opgelegd aan Chinese bedrijven in te trekken. Dit deed een woordvoerder van het Chinese ministerie van Handel donderdag volgens persbureau Bloomberg.

De woordvoerder zei verder dat er geen nieuws te melden is op het vlak van de onderhandelingen tussen China en de VS.

Het ministerie merkte volgens Dow Jones Newswires nog op dat China geen nieuwe controlemechanismen instelde op de export van zeldzame metalen. Dat is iets waar de VS voor vrezen, omdat dit essentiële grondstoffen zijn voor allerlei producten, waarbij China over de grootste reserves beschikt.

Reuters voegde toe dat de zegsman zei niet te zullen zwichten voor de druk van Amerika, hoe hoog die ook is.

Mochten de VS het handelsconflict laten escaleren, dan zal China “tot het einde toe vechten”, waarschuwde de woordvoerder, volgens Bloomberg.

“Niets is akkoord totdat alles akkoord is”, zei de woordvoerder van het ministerie van Handel volgens Reuters.

“We merken enige externe druk op dit moment, maar dat is de onvermijdelijke test die de Chinese economie moet ondergaan bij het maken van een volgende stap”, zei de Chinese vice-premier Liu He volgens de South China Morning Post donderdag tijdens een bijeenkomst.

“Wat er ook tijdelijk gebeurt, de langetermijngroei van China blijft positief, dat zal niet veranderen”, aldus Liu He, die geldt als een van de belangrijkste Chinese onderhandelaars.

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.