Cat Rock wil fusie tussen Just Eat en branchegenoot

(ABM FN-Dow Jones) Investeringsmaatschappij Cat Rock Capital Management heeft maandag bij het Britse thuisbezorgbedrijf Just Eat aangedrongen op een fusie met branchegenoten.

Cat Rock is in het bezit van 13,0 miljoen aandelen en een belang van 1,9 procent in de sectorgenoot van Takeaway.com. Het stelde in een open brief aan het bestuur van het bedrijf dat een fusie met een “goedlopende” branchegenoot een betere uitkomst voor aandeelhouders biedt dan de aanstelling van een nieuwe CEO.

Cat Rock dringt er bij het bedrijf nu op aan om fusiebesprekingen met andere thuisbezorgbedrijven te beginnen.

De belegger uitte ook zijn bezorgdheid over de benoeming van bestuursleden bij Just Eat die geen ervaring hebben met online voedselbezorging.

Vorige maand stapte Peter Plumb op als CEO van Just Eat, onder druk van aandeelhouders. Zij willen dat het bedrijf de prestaties van sectorgenoten evenaart. Chief Customer Officer Peter Duffy is momenteel tijdelijk CEO.

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Goed(-koop) beleggen? (klik voor info)


Direct het laatste beursnieuws: