Beursupdate: groene morgen in Brussel

(ABM FN) De beurs in Brussel ging dinsdagochtend omhoog. De Bel20 index won 1,0 procent naar 3.532,50 punten.

Er viel niet veel te rapen qua macrocijfer vanmorgen.

Volgens sales traders Gert Berendse van ING ging het vanochtend vooral om twee dingen: “De deal die er zou zijn over de Mexicaanse grens en een ontmoeting tussen Xi Jinping en Donald Trump binnenkort”, aldus de marktkenner. Dit laatste voedt de hoop dat er spoedig een handelsakkoord ligt, voegde Berendse toe.

“Het huidige herstel lijkt dan ook vooral gedreven door de hoop op deze deals, waarbij met name Trump de pret nog kan bederven. Bij het uitblijven van een handelsovereenkomst tussen de VS en China of een hernieuwde shutdown van de Amerikaanse overheid kan de stemming dan ook zeker weer omslaan”, waarschuwde marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1277.

Stijgers en dalers

In de sterindex ging Telenet op kop met een winst van 4,4 procent. Umicore won 2,8 procent en Bpost 1,8 procent.

Morgan Stanley heeft het koersdoel van ING verhoogd van 12,80 euro naar 13,50 euro, bij een ongewijzigd Gelijkgewogen advies. De analisten hebben de ramingen voor ING verhoogd, naar aanleiding van een sterkere outlook voor de omzet en een grotere kapitaalopbouw. “Die grotere kapitaalopbouw verlaagt de dividendrisico’s, als het management bezig is met het compenseren van de tegenwind van Basel IV”, stelde Morgan Stanley. Het aandeel won 0,2 procent.

Dalers waren er nauwelijks. Met een verlies van 0,4 en 0,1 procent waren Cofinimmo en Proximus de grootste verliezers.

In de tweede rij won Melexis 5,5 procent, Euronav 4,7 procent en Lotus Bakeries 3,3 procent

Mithra Pharmaceuticals won 1,0 procent. Het bedrijf heeft heeft een distributieovereenkomst gesloten met ITROM Pharma die voor Myring 6 miljoen euro zal opleveren. KBC Securities handhaafde het koopadvies op Mithra met een koersdoel van 33,00 euro. Het aandeel Mithra Pharmaceuticals won dinsdag 2,1 procent op 26,65 euro.

Shurgard was de grootste daler met een verlies van 1,8 procent.

Bij de kleine aandelen ging Oxurion 2,5 procent omhoog. Jensen-Group won 2,0 procent.

Sequana Medical verloor 7,4 procent op 7,80 euro. Het aandeel werd maandag voor het eerste verhandeld op een introductieprijs van 8,50 euro.