Beursupdate: groene beurzen in Brussel

(ABM FN) De Brusselse beurs koerste in het groen maandagochtend. De Bel20 won 0,2 procent op 3.850,75 punten.

Volgens investmentmanager Simon Wiersma van ING lijken beleggers wat meer vertrouwen te hebben in herstel van de economische groei gekregen. “Vooral het herstel van de Chinese cijfers geeft hen moed,” aldus Wiersma. Verder meent hij dat de kwartaalcijferseizoen in de VS goed gestart is met beter dan verwachte cijfers vrijdag.

Voor marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets lijkt het “erop dat het bullish sentiment op dit moment goede grip heeft en dat iedereen zich concentreert op de prestaties van de aandelenmarkten tot nu toe”. Hij denkt dat de Europese markten aantrekkelijker voor beleggers wordtdoor het feit dat de ECB het monetaire beleid nog verder wil versoepelen. Voor hem zijn beleggers ook minder bezorgd over de vertraging in China en de wereldwijde groei. “Er zijn duidelijke tekenen van verbetering in de Chinese handels- en kredietgegevens. Dit ondanks het feit dat we een aantal waarschuwingen van het IMF hebben met betrekking tot de wereldwijde groeivertraging”, stelde hij.

Er is weinig nieuws op de agenda vandaag. De kwartaalcijferseizoen is begonnen, maar in eigen land blijft het nog rustig.

De euro/dollar werd op 1,1319 verhandeld.

Stijgers en dalers

In het hoofdindex nam Ontex de leiding met een stijging van 1,3 procent. ING won ook 1,3 procent en Ackerman & van Haaren 0,7 procent.

KBC verloor 0,2 procent. De Tsjechische divisie van KBC kocht voor 240 miljoen euro de resterende 45 procent van de aandelen van ČMSS en krijgt zo de Tsjechische bouwspaarbank volledig in eigendom.

Met een verlies van 1,0 procent tekende Argen-X de slechtste prestatie van de Bel20. WDP verloor 0,7 procent.

Op de tweede lijn won Recticel 3,0 procent en Leasinvest 1,5 procent.

Fagron verloor nog eens 1,6 procent.

Bij de kleinere aandelen verloor Nyrstar meer dan 50 procent van zijn waarde nadat het een Lock-Up overeenkomst voor de kapitaalherstructurering met zijn schuldeisers aankondigde. Daarmee grijpt Trafigura 98 procent van het aandeelhouderschap van de geplaagde zinkverwerker. Samen met het aangaan van de Lock-Up-overeenkomst zal Trafigura tot 250 miljoen dollar verstrekken via een toegezegde termijnkredietfaciliteit om de liquiditeitspositie van Nyrstar te versterken. Volgens analist Wim Hoste zal de overeenkomst tot een verwatering voor de huidige aandeelhouders leiden, waarvoor het zinkbedrijf eerder al waarschuwde. KBC Securities zal de lock-up deal verder analyseren. Ondertussen handhaaft de bank voorlopig het Afbouwen advies voor Nyrstar met een koersdoel van 0,30 euro.

Texaf won 2,4 procent en Greenyard 2,4 procent.

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beleggen met zeer lage tarieven?
Goedkoopste in België, scherp in Nederland


Direct het laatste beursnieuws: