>>> Uw advertentie hier? <<<

Beursupdate: Brusselse beurs werkt verliezen weg

(ABM FN) De Brusselse beurs heeft donderdag de openingsverliezen weggewerkt en koerst inmiddels fractioneel hoger. Rond de klok van elf uur won de Bel20 0,1 procent op 3.504,76 punten.

Volgens investment manager Simon Wiersma van ING blijft een dreiging van de handelsoorlog boven de markt hangen, maar geeft een draai van de centrale banken richting een meer stimulerend beleid wel steun aan de markten. “Je ziet dan ook dat beleggers in tweestrijd zijn. Soms overheerst de angst voor de handelsoorlog, en dan weer de hoop op meer stimulering door centrale banken”, aldus Wiersma.

De markt wacht volgens ING vooral op nieuwe impulsen. Mogelijk kan de G20-top later deze maand, waar de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese evenknie Xi Jinping elkaar ontmoeten, een aanjager zijn, maar volgens Wiersma moeten beleggers niet al te hoge verwachtingen hebben. “De kans op een akkoord voor het einde van deze maand lijkt ons niet zo groot.”

Volgens de laatste berichten roept China de Verenigde Staten op om de unilaterale sancties op Chinese bedrijven in te trekken. Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Handel merkte volgens Dow Jones Newswires nog op dat China geen nieuwe controlemechanismen instelde op de export van zeldzame metalen. Dat is iets waar de VS voor vrezen, omdat dit essentiële grondstoffen zijn voor allerlei producten, waarbij China over de grootste reserves beschikt.

Op macro-economisch vlak krijgen beleggers vandaag meer inzicht in de Amerikaanse steunaanvragen en cijfers over de industriële productie in de eurozone. In Duitsland kwam de inflatie afgelopen maand uit op 1,4 procent tegen 2,0 procent een maand eerder, zo werd vanochtend al bekend. Verder daalde de industriële productie in de eurozone in april meer dan voorzien.

De euro/dollar noteerde op 1,1299. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag bewoog het muntpaar nog op 1,1289 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog 1,1325 op de borden.

De olieprijzen spoten tot drie procent omhoog, na berichten dat olietankers in de Golf van Oman zijn aangevallen. Nieuwe spanningen in die regio zouden een bedreiging kunnen zijn voor het mondiale olie-aanbod.

Stijgers en dalers

Onder de steraandelen schoot Argen-X 4,3 procent omhoog naar 111,60 euro. Kepler Cheuvreux is volgens handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten gestart met het volgen van Argen-X met een koopadvies en een koersdoel van 140,00 euro. Het gemiddelde koersdoel van alle analisten voor Argen-X is volgens Van der Pol 139,36 euro.

UCB won 0,8.

Ontex en Barco gaven het meest aan beurswaarde prijs met verliezen van 0,8 tot 2,0 procent.

In de BelMid won Euronav 2,3 procent, gevolgd door Econocom Group met 2,2 procent.

Sipef verloor 3,3 procent op 44,25 euro. KBC Securities verlaagde het koersdoel van 60,00 naar 57,00 euro bij handhaving van het koopadvies. De boodschappen van Sipef tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering waren “zeker niet positief voor het sentiment op de korte termijn”, stelde analist Alan Vandenberghe van KBC. Tijdens de jaarvergadering meldde de voorzitter van Sipef dat de prijzen van palmolie dit jaar onder druk staan door hoge voorraden en de sterke productie in Maleisië en Kalimantan.

Onder de kleinere aandelen schoot Bone Therapeutics 10,9 procent omhoog. Het bedrijf heeft de primaire doelen bereikt in een klinische studie naar de werking van zijn celtherapieproduct ALLOB. Behandeling met ALLOB leverde significante klinische en radiologische verbetering op, volgens de fase IIa-studie. Ook werd de behandeling goed verdragen door patiënten, zoals ook eerder al was gebleken. KBC sprak van bemoedigende resultaten, maar noemde ook dat de kaspositie aan de lage kant is. Accentis won 8,6 procent. De volumes lagen veel hoger dan gebruikelijk. Het aandeel Accentis werd genoemd in de Gids voor de Beste Belegger als een koopkandidaat, omdat het aandeel ruim onder de intrinsieke waarde noteert. Daarnaast bezit Iep Invest al een flink belang en soms bouwt Iep dit uit door een pluk aandelen bij te kopen, hetgeen de fantasie voedt dat Iep uiteindelijk heel Accentis van de beurs haalt.

Texaf verloor 1,2 procent.

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.