Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.

Beursupdate: Brussel lager van start gegaan

(ABM FN) De Brusselse beurs is zoals verwacht lager van start gegaan. Kort na de beursbel koerste de Bel20 0,5 procent lager op 3.499,09 punten.

Er waren amper stijgers onder de hoofdaandelen. Aperam won 3,4 procent en AB InBev 0,1 procent. Berenberg verhoogde het koersdoel voor AB InBev van 90,00 naar 103,00 euro met een ongewijzigd koopadvies. Volgens de analisten wordt het aandeel steeds benadeelt door een hefboomeffect, maar ze geloven dat de recente acties, zoals de verlaging van het dividend en de aanstaande beursgang in Azië de zaken geleidelijk veranderen. Verder merkte handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten op dat Aperam op de kooplijst van Goldman Sachs is geplaatst.

Colruyt kelderde met een min van 3,9 procent. Volgens senior financial economist Tom Simonts van KBC heeft Goldman Sachs het advies voor Colruyt verlaagd van Neutraal naar Verkopen. Het koersdoel werd ook verlaagd van 51,00 naar 49,00 euro, wat een neerwaarts potentieel betekent van maar liefst 27 procent, aldus Simonts.

Op de tweede lijn won VGP 0,6 procent terwijl D’Ieteren 1,8 procent verloor, mede vanwege een ex-dividendnotering.

Bij de kleinere aandelen steeg Bone Therapeutics 1,7 procent. Ter Beke daalde 1,7 procent.Broker
Omschrijving
DEGIRO beleggingsfondsenZeer lage tarieven bij DEGIRO. Bespaar tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten.

Info of klant worden >

Lynx beleggen

Zeer lage tarieven, tot 80% goedkoper dan andere brokers. Beste Broker 2018 volgens Beleggersbelangen.

Info of klant worden >