Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.

Beursupdate: Brussel in het groen dankzij hoop

(ABM FN) De Brusselse beurs boekt maandagochtend winst. De Bel20 index steeg richting het einde van de voormiddag 0,9 procent naar 3.503,71 punten.

Er viel vanochtend weinig nieuws te rapen, met uitzondering van een aantal Britse macro-economische cijfers en de jaarupdate van Lotus Bakeries.

Uit de cijfers van het Britse statistiekbureau bleek de economie minder hard gegroeid en de industriële productie gekrompen. Het handelstekort ging juist omhoog doordat er meer werd geïmporteerd.

Dit weekend werd al bekend dat de Chinese en Amerikaanse onderhandelaars elkaar deze week in Beijing weer zullen ontmoeten. De Chinese vice-premier Liu He zal de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer en de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin op 14 en 15 februari ontmoeten. De twee kampen proberen een handelsakkoord te bereiken alvorens begin maart het staakt-het-vuren eindigt en de VS importheffingen op 200 miljard dollar aan Chinese goederen zullen verhogen van 10 naar 25 procent.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets zijn deze gesprekken reden voor optimisme op de Europese beursvloeren, ondanks dat er nul garantie is dat de twee partijen tot een akkoord zullen komen.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,298.

Stijgers en dalers

In de sterindex ging Solvay aan de leiding met een koerswinst van 2,3 procent. ING werd 1,7 procent duurder. UBS verhoogde het koersdoel voor ING van 14,80 naar 15,00 euro. Sectorgenoot KBC won 1,2 procent.

Het aantal verliezers bleef beperkt tot vier. Met een daling van 0,7 procent leverde Argen-X het meeste in. Credit Suisse verlaagde het koersdoel voor Umicore van 35,00 naar 33,00 euro. Het aandeel daalde 0,2 procent.

In de Midcap was Lotus Bakeries een uitblinker met een koerswinst van 3,0 procent. De resultaten van de koekjesfabrikant in 2018 waren iets beter dan KBC Securities had voorzien. Daarbij verhoogde Lotus het bruto dividend met bijna de helft naar 29,00 euro per aandeel.

Melexis steeg zelfs 3,3 procent en Bekaert won 2,4 procent.

De grootste daler was Celyad met een verlies van 1,4 procent.

Ook in de Bel Small had biotech het lastig. ASIT biotech daalde 4,6 procent, MDxHealth 8,8 procent en Bone Therapeutics zelfs 10,6 procent.

Qrf en Greenyard vielen op met winsten van 3,7 en 3,5 procent.

Banimmo tekent voor eind februari 2019 een huurcontract van 12 jaar tekenen met ING voor haar activiteitencentrum in Louvain-la-Neuve. Financiële details werden niet vermeld. Het aandeel Banimmo won 1,1 procent.Broker
Omschrijving
DEGIRO beleggingsfondsenZeer lage tarieven bij DEGIRO. Bespaar tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten.

Info of klant worden >

Lynx beleggen

Zeer lage tarieven, tot 80% goedkoper dan andere brokers. Beste Broker 2018 volgens Beleggersbelangen.

Info of klant worden >


Bekijk hier het complete overzicht >