Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.

Beursupdate: Brussel alweer omlaag

(ABM FN) De Brusselse beurs noteerde donderdag alweer lager. De opluchting rond het handelsconflict was van korte duur, de Bel20 verloor deze voormiddag 0,2 procent op 3.488,03 punten.

Wall Street boekte woensdagavond nog bescheiden winsten en ook de Europese beurzen herstelden woensdag dankzij hoopgevende berichten rond het handelsconflict.

De regering-Trump wil een besluit over de invoering van nieuwe importheffingen op auto’s en auto-onderdelen met zes maanden uitstellen.

Volgens Tom Simonts, senior financial economist bij KBC, zal het conflict tussen Europa en Amerika nooit van hetzelfde kaliber zijn als dat tussen China en Amerika. “Waar het hier echt over gaat is de wereldmacht en technologie,” stelde hij. Volgens Simonts heeft op deze manier Amerika er op lange termijn het meeste bij te verliezen, omdat de opmars van China niet tegen te houden is.

Trump verzachtte dan wel zijn toon naar China en herhaalde dat hij een goed gevoel heeft over een ontmoeting met de Chinese president Xi Jinping, volgende maand in Japan. Daar zullen ze elkaar spreken in het kader van een G20-top.

Anderzijds zette hij dan weer een aanval in op het Chinese Huawei. “Trump tekende een presidentieel decreet waarin hij Amerikaanse bedrijven verbiedt telecomapparatuur te gebruiken van buitenlandse bedrijven die een ‘nationaal veiligheidsrisico’ vormen,” wist beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx. Hij “gooit hiermee nog eens olie op het handelsvuur”, stelde hij. “De wet komt op een ongelukkig moment, midden in de handelsoorlog.”

“De markten worden geconfronteerd met een manisch depressieve president,” stelde Simonts. Die wispelturigheid zorgt voor volatiele markten.

De olieprijzen gingen om en bij de 70 basispunten hoger. Het muntpaar euro/dollar noteerde vrijwel stabiel op 1,1217, voorbeurs was dit nog 1,1210.

Beleggers hebben vandaag ook nog oog voor de handelsbalans van de eurozone in maart en de Philadelphia Fed index.

Stijgers en dalers

Het nettoresultaat van KBC bedroeg afgelopen kwartaal 430 miljoen euro, terwijl een analistenconsensus mikte op 367 miljoen euro. Het is wel fors lager dan in het eerste kwartaal 2018 toen de bank een nettoresultaat van 556 miljoen euro boekte. Volgens ING zijn de onderliggende resultaten van KBC in lijn met de verwachtingen en kon de bank verder profiteren van eenmalige posten. De meevaller kan volgens het Zwitserse UBS verklaard worden door een combinatie van een betere reële waarde en lagere belastingen. Het aandeel steeg 1,0 procent, ofwel de sterkste stijging in de hoofdindex.

Aperam stond aan de andere kant met een min van 1,5 procent, te wijten aan de dividendknip.

Op de tweede rij ging Care Property Invest vooraan met een winst van 1,8 procent. De vastgoedgroep wist in het eerste kwartaal de huurinkomsten, winst en portefeuillewaarde te verhogen. KBC Securities benadrukte dat Care Property profiteerde van eenmalige meevallers.

De huurinkomsten van Aedifica kwamen in de eerste drie kwartalen van het boekjaar uit op 83,3 miljoen euro, 24 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het derde kwartaal droeg 33,0 miljoen euro bij, een stijging van 42 procent. Het aandeel won 0,5 procent.

De Idylla darmkankertest van Biocartis en een vergelijkende studie werden geselecteerd voor een publicatie op de invloedrijke ASCO-conferentie in Chicago. Volgens KBC Securities gaat het over een breed toepasbare test en een belangrijk wetenschappelijk event. Het aandeel verloor 0,4 X procent.

Bois Sauvage verloor 1,6 procent.

Bij de kleine aandelen in de BelSmall werd het aandeel van Smartphoto Group 4,0 procent duurder, Acacia Pharma ging dan weer 2,8 procent achteruit.

De nettowinst van beursbedrijf Euronext daalde in het eerste kwartaal op jaarbasis met bijna 7 procent, van 60,0 miljoen tot 56,1 miljoen euro. De operationele winst ging met 3 procent omlaag van 92,0 miljoen naar 89,3 miljoen euro. Het aandeel ging 1,8 procent hoger.Broker
Omschrijving
DEGIRO beleggingsfondsenZeer lage tarieven bij DEGIRO. Bespaar tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten.

Info of klant worden >

Lynx beleggen

Zeer lage tarieven, tot 80% goedkoper dan andere brokers. Beste Broker 2018 volgens Beleggersbelangen.

Info of klant worden >