Beursblik: KBC verlaagt koersdoel Sipef

(ABM FN) KBC Securities heeft donderdag het koersdoel voor Sipef verlaagd van 60,00 naar 57,00 euro, op basis van herziene schattingen. Het koopadvies bleef staan, omdat het opwaarts potentieel voor het aandeel nog altijd 25 procent is.

De boodschappen van Sipef tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering waren “zeker niet positief voor het sentiment op de korte termijn”, stelde analist Alan Vandenberghe van KBC.

Tijdens de jaarvergadering meldde de voorzitter van Sipef dat de prijzen van palmolie dit jaar onder druk staan door hoge voorraden en de sterke productie in Maleisië en Kalimantan.

Ook minder vraag sojabonen door de handelsoorlog tussen de VS en China speelde een rol.

Sipef heeft zijn doelstelling van 8 procent productiegroei inmiddels laten varen, maar blijft geloven in “positieve groei” dit jaar. Het recurrente resultaat zal wel aanzienlijk lager dan in 2018, voorspelt het bedrijf.

KBC laat zich hierdoor niet uit het veld slaan. Volgens Vandenberghe is Sipef een “best in class” speler in de palmoliesector, die volgens hem “tijdelijk een uitdagende periode” doormaakt.

Op de langere termijn zijn de vooruitzichten voor palmolie goed, denkt hij. Een beslissing in de EU om de bijmenging van palmolie in biodiesel te verminderen zal niet direct de volumes of prijzen substantieel beïnvloeden. Palmolie heeft een slechte reputatie als duurzame brandstof, omdat er veel oerwoud voor wordt gekapt.

Intussen zal in Indonesië binnenkort een doel van 30 procent bijmenging worden ingevoerd.

Het aandeel Sipef stond donderdag 2 procent lager op 44,85 euro.

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Goed(-koop) beleggen? (klik voor info)


Direct het laatste beursnieuws: