Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel Galapagos

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft het koersdoel voor Galapagos verhoogd van 120,00 naar 130,00 euro, met behoud van het koopadvies, omdat analisten de kans op succes voor filgotinib hoger inschatten na de positieve resultaten die wijzen op een ‘best in class’ veiligheidsprofiel.

De analisten verhogen de kans dat het potentiële medicijn een succes wordt van 70 naar 80 procent. Jefferies ziet filgotinib als potentiële ‘multi-kaskraker’ met een piekomzet van 6 miljard dollar per jaar voor de verschillende indicaties.

De analisten met spanning op de uitkomst van een geplande vergadering van de Amerikaanse medische toezichthouder FDA in het tweede kwartaal, om meer zicht te krijgen op de termijnen van Amerikaanse goedkeuringsprocedures.

De eerstekwartaalcijfers die Galapagos vrijdag publiceerde bevatten geen substantieel nieuws, aldus de marktvorsers. De verwachte ‘cash burn’ dit jaar van 320 miljoen tot 340 miljoen euro was conform de 340 miljoen euro die Jefferies vooraf had voorzien.

Het aandeel Galapagos sloot vrijdag op 100,55 euro.

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
Lees verder na de tabel

Beleggen met zéér aantrekkelijke tarieven
(klik op broker en vraag vrijblijvend informatie aan)
MeXeMDEGIROLYNX
Inbev à €6.000€3,60€4,28€6,00
Extra’s o.a.3 maanden
gratis coaching
Geen kosten bij ETF
en turbo kernselectie
Gratis tips en geen
wisselkoersmarge
bekijk hier meer brokers

Direct het laatste beursnieuws: