Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.

Beursblik: Degroof Petercam zet MDxHealth op verkooplijst

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft maandag het advies voor MDxHealth verlaagd van Houden naar Reduceren en paste tevens het koersdoel neerwaarts aan van 2,10 naar 1,20 euro.

MDxHealth kwam maandag met voorlopige jaarcijfers waaruit bleek dat de omzet over 2018 licht is gedaald ten opzichte van 2017 en de testvolumes van prostaatkankertest ConfirmMDx afgelopen jaar zijn gedaald. Daarnaast maakte het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf bekend dat het jaarlijks voor 10 miljoen dollar aan kosten wil besparen en in 2019 een aantal productinitiatieven zal uitstellen om 5 miljoen dollar aan investeringen te besparen. Dit betekent onder meer een vertraging van de plannen met AssureMDx.

“Het vierde kwartaal kwam ruim onder alle verwachtingen uit”, zei analist Stephanie Put van Degroof Petercam. Zij wees op ConfirmMDx, dat afgelopen kwartaal maar 3,6 miljoen euro bijdroeg. Een daling op kwartaalbasis van 51 procent. Er zijn flinke uitdagingen met de Amerikaanse activiteiten, meent de analist, en dit drukt de groei.

De operationele ‘cash burn’ in 2019 bedroeg 33 miljoen dollar. “Ondanks de verwachte reductie van de operationele kosten, zal MDxHealth op zoek moeten naar additionele financieringsmogelijkheden op de korte termijn”, schreef Put.

Het aandeel MDxHealth daalde maandag 30,3 procent naar 1,45 euro.Broker
Omschrijving
DEGIRO beleggingsfondsenZeer lage tarieven bij DEGIRO. Bespaar tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten.

Info of klant worden >

Lynx beleggen

Zeer lage tarieven, tot 80% goedkoper dan andere brokers. Beste Broker 2018 volgens Beleggersbelangen.

Info of klant worden >


Bekijk hier het complete overzicht >