Beursblik: beter dan verwachte eerste kwartaal KBC

(ABM FN) KBC heeft een beter dan verwachte eerste kwartaal achter de rug dankzij een meevaller bij trading en lagere belastingen. Dit stelden de analisten van UBS in een reactie op de resultaten van de bank.

De 430 miljoen euro nettowinst van KBC was aanzienlijk boven de verwachting, aldus UBS. Het verschil van 62 miljoen euro kan volgens de Zwitserse bank verklaard worden door een betere reële waarde en lagere belastingen.

Verder stelde UBS dat de totale opbrengsten en de verzekeringsinkomsten en -provisies in lijn waren met de consensus. De dividendinkomsten lagen wel 43 procent lager.

Over het geheel genomen verwacht UBS dat de resultaten van het eerste kwartaal tot een bescheiden neerwaartse aanpassing van de consensus voor de onderliggende winst per aandeel zullen leiden.

Terwijl de CET1-ratio van 15,7 procent nipt onder de verwachting is, vindt UBS dat KBC met een CET1-kapitaalvereiste van 10,8 procent en een doelstelling van 14,0 procent echter goed gekapitaliseerd blijft.

UBS heeft een Neutraal advies op KBC met een koersdoel van 65,00 euro.

Het aandeel KBC koerste donderdag 1,1 procent hoger op 60,84 euro.

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
Lees verder na de tabel

Beleggen met zéér aantrekkelijke tarieven
(klik op broker en vraag vrijblijvend informatie aan)
MeXeMDEGIROLYNX
Inbev à €6.000€3,60€4,28€6,00
Extra’s o.a.3 maanden
gratis coaching
Geen kosten bij ETF
en turbo kernselectie
Gratis tips en geen
wisselkoersmarge
bekijk hier meer brokers

Direct het laatste beursnieuws: