Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel MDxHealth

(ABM FN) Berenberg heeft donderdag het koersdoel voor MDxHealth verlaagd van 1,85 naar 1,45 euro met een onveranderd Houden advies.

De recente cijfers van MDxHealth lieten volgens analist Michael Ruzic-Gauthier “opnieuw een teleurstellende groeitrend voor ConfirmMDx zien”. En juist deze test is de belangrijkste omzetaanjager van het diagnosticabedrijf. In heel 2018 daalden de volumes van ConfirmMDX met 5 procent, wat een “zorgwekkende” krimp van 28 procent in het vierde kwartaal impliceert.

Ruzic-Gauthier wees vooral op personele problemen van MDxHealth in Amerika en de opkomst van concurrerende testen. Inmiddels kondigde het diagnosticasbedrijf aan om de kosten met 10 miljoen dollar per jaar te verlagen. “We hebben moeite om te zien hoe het verlagen van de kostenbasis met 25 procent de groei zal ondersteunen”, aldus de analist, die zijn omzetprognoses met 20 tot 30 procent verlaagde voor de periode 2019 tot en met 2024.

Het aandeel MDxHealth sloot woensdag op 1,38 euro.

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Goed(-koop) beleggen? (klik voor info)


Direct het laatste beursnieuws: