>>> Uw advertentie hier? <<<


Bescheiden minnen op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones)  De Amerikaanse beurzen lieten woensdag bescheiden dalingen zien, nadat de Dow Jones-index een dag de winstreeks van vijf dagen doorbrak.

D S&P 500 index zakte 0,2 procent, net als de Dow Jones-index. Technologiebeurs Nasdaq verloor 0,4 procent.

Beleggers verwerkten een inflatiecijfer voor mei, dat weinig verrassingen opleverde en hielden de ogen strak gericht op de Amerikaans-Chinese handelsoorlog.

President Donald Trump zei dat hij de handelsdeal met China tegenhoudt, nadat hij eerder China verweet gemaakte afspraken te torpederen. Trump zegt nu alleen een geweldig akkoord te willen sluiten, of anders liever helemaal niets.

De uitspraken zouden beleggers wat somberder hebben gestemd over een spoedige oplossing van het handelsconflict. Dinsdag sloot Wall Street ook al licht lager.

Trump zei ook dat de Federal Reserve volgens hem de rente moet verlagen. De Federal Reserve zou onafhankelijk moeten zijn. 

De vervoerssector onttrok zich aan de malaise, met winsten voor luchtvaarders zoaals United Continental en vrachtvervoerder C.H. Robinson. Zij kunnen voordeel hebben van lagere brandstofprijzen.

Dinsdag sloten de Amerikaanse beurzen na vijf opeenvolgende dagen van winsten vlak, door de politieke onzekerheid rondom de handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China en de aanstaande G20-bijeenkomst in Japan.

Op macro-economisch vlak voorbeurs bekend dat consumentenprijzen in mei op maandbasis met 0,1 procent stegen en op jaarbasis met 1,8 procent. De kerninflatie bedroeg 2,0 procent op jaarbasis.

Het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten steeg sterk, met 27 procent ten opzichte van de voorgaande week.

De euro/dollar noteerde op 1,1295. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1331 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1329 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 2,7 procent lager. Het verlies hield aan nadat de Amerikaanse olievoorraden woensdagmiddag onverwacht bleken te zijn gestegen.

Bedrijfsnieuws

Tesla stond 2,2 procent lager. CEO Elon Musk beweerde dinsdag dat er geen problemen zijn met de vraag naar zijn auto’s. De aanvankelijke koerswinst hield geen stand.

Dassault Systèmes koopt voor 5,8 miljard dollar het Amerikaanse Medidata Solutions en betaalt 92,25 dollar per aandeel in cash. Medidata verloor bijna vier procent tot 91,30 dollar.

Dave & Buster’s Entertainment werd bijna 22 procent minder waard, na tegenvallende resultatgen van de exploitant van entertainment- en eetgelegenheden.

Neptune Wellness Solutions steeg 2 procent, na een driejarige overeenkomst met cannabisbedrijf Green Organic Dutchman.

De fabrikant van Barbie-poppen werd 4,6 procent meer waard. Een overnamebod van MGA Entertainment, dat al sinds 2015 aandringt, werd afgewezen.

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.