AB InBev zet Bel20 niet hoger

(ABM FN) De Brusselse beurs is vrijdag fractioneel lager gesloten, ondanks de koersopstoot van AB InBev

De Bel20 daalde 0,04 procent tot 3.411,73 punten.

Het aandeel AB InBev kwam wat tot rust na een flinke stijging vanochtend na geruchten over een mogelijke beursgang van de Aziatische activiteiten van de bierbrouwer.

De namiddag was kalmer, met alleen een inflatiecijfer uit de Verenigde Staten. Op jaarbasis zijn de prijzen in december met 1,9 procent gestegen. Een maand eerder was dit 2,2 procent.

“De afname van de consumentenprijzen was conform verwachting. De afname had vooral te maken met de daling van de olieprijs”, stelde econoom Stefan Koopman van de Rabobank tegen ABM Financial News. “Op jaarbasis was er een stijging van 1,9 procent, onder de beoogde 2,0 procent van de Federal Reserve. Dit geeft de Fed de ruimte om de rente[verhogingen] even op pauze te zetten”, aldus Koopman.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1471. Voorbeurs was dit 1,1524.

De euro/dollar zit volgens handelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank in een bandbreedte tussen de 1,12 en de 1,18. En indien het muntpaar vandaag boven de 1,15 was gesloten dan vermoedde Jongbloed dat de bovenkant van deze bandbreedte zou worden opgezocht.

Nu de euro/dollar echter toch onder de 1,1485 is gesloten, kan het even hard naar beneden gaan, waarschuwde de handelaar van Saxo. “Iedereen is voorgesorteerd op een opwaartse uitbraak.” De schade zal evenwel beperkt blijven tot maximaal 1,12, meent hij.

Stijgers en dalers

Op het einde van de dag had AB InBev 3,7 procent aan beurswaarde gewonnen. Naast de mogelijke beursgang, meldde de brouwer voorbeurs al dat het obligatieleningen ter waarde van 15,5 miljard dollar heeft geprijsd. De looptijden variëren van 2025 tot en met 2059, waarbij de rentevergoedingen naar mate de looptijd langer is, oplopen van 4,15 naar 5,80 procent. “Met deze operatie verlengt AB InBev de gemiddelde looptijd van zijn schulden”, aldus KBC Securities. Tot slot verlaagde UBS het koersdoel voor AB InBev van 99,00 naar 75,00 euro, maar met een onveranderde koopaanbeveling.

Cofinimmo won 1,0 procent, maar Aperam en Argen-X verloren 1,5 en 2,0 procent.

Het aandeel van Proximus steeg met 0,4 procent. Beleggers zagen zich geconfronteerd met een staking onder leiding van de christelijke vakbond ACV volgende week.

In de Midcap trok Exmar de kop, met een stijging van 1,8 procent. IBA verloor 7,5 procent, nadat Jeffries het koopadvies verlaagde naar Houden en het koersdoel bijna halveerde van 25,00 naar 13,10 euro. Bekaert verloor 2,8 procent.

Onder de kleinere aandelen in de Bel Small stegen Deceuninck en Jensen-Group met 8,8 en 6,2 procent. CEO Francis Van Eeckhout heeft inmiddels een belang van 28,82 procent in Deceuninck. Daarmee nadert hij de grens van 30 procent waarna hij een bod zou moeten doen op de resterende stukken.

Oxurion en ASIT biotech verloren 6,8 en 7,0 procent.

Wall Street

Bij de sluiting van de Europese beurzen gingen de Amerikaanse markten iets omlaag.

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
Goed(-koop) beleggen? (klik voor info)


Direct het laatste beursnieuws: