AB Inbev brengt Aziatische tak naar de beurs – media

(ABM FN-Dow Jones) ‘s Werelds grootste bierbrouwer Anheuser-Busch InBev heeft inmiddels vier banken ingehuurd voor de verkoop van zijn divisie Asia-Pacific. Dat meldde persbureau Reuters maandag op basis van anonieme bronnen.

De brouwer zou tot 5 miljard dollar willen ophalen door de Aziatische tak naar de beurs te brengen in Hong Kong, om de grote schuldenlast te verlagen.

Morgan Stanley en JPMorgan zijn ingehuurd om de beursgang te begeleiden en ook Citigroup en Bank of America Merrill Lynch zijn aan het team toegevoegd. De beursgang zou gepland zijn in de tweede helft van het jaar, met een aanvraag bij de beurs van Hongkong in het eerste halfjaar.

De regio Asia-Pacific was vorig jaar goed voor 18 procent van het volume van AB Inbev, met China en Australië als voornaamste markten.

AB Inbev, dat in 2016 zijn naaste rivaal SABMiller overname voor ongeveer 100 miljard dollar, had eind vorig jaar een nettoschuld van 102,5 miljard dollar. Het bedrijf wil de schuld vverlagen van 4,6 keer het EBITDA-resultaat tot ongeveer 2 keer. Het aandeel van de bierbrouwer deed het de afgelopen twee jaar veel slechter dan concurrenten Heineken en Carlsberg.

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
Goed(-koop) beleggen? (klik voor info)


Direct het laatste beursnieuws: