De beste crypto apps

Als je cryptocurrencies wilt kopen of verkopen, moet je gebruik maken van een cryptocurrency-exchange, oftewel een ‘crypto beurs’. Deze beurzen werken vaak op dezelfde manier als een effectenmakelaar, echter krijg je hier zelf de tools om digitale valuta zoals Bitcoin, Ethereum en Dogecoin te kopen en verkopen.

 

De beste crypto beurzen maken het gemakkelijk om de gewenste valuta te kopen en verkopen met lage kosten en sterke beveiligingsfuncties.

 

Bij het kiezen van de beste crypto-beurs voor jouw behoeften en doelstellingen, is het belangrijk om te kijken naar ondersteunde valuta’s, prijzen, opname opties en beveiliging.

 

Er kunnen enkele verschillen zijn tussen de verschillende makelaars waaruit u kunt kiezen in de wereld van cryptocurrency. Een veel voorkomend verschil zijn bijvoorbeeld brokers die een gratis online wallet aanbieden en brokers die dat niet doen. Als brokers geen wallet aanbieden moet je hier zelf voor zorgen. Zelf een wallet opzetten is niet moeilijk, maar als de broker er een aanbiedt is dit voor de beginnende handelaar best prettig.

 

De crypto app van LiteBitlitebit exchange

Litebit is een Nederlandse broker die beide mogelijkheden biedt. Litebit heeft een groot aanbod aan cryptocurrency en biedt voor de meeste van deze cryptocurrencies een gratis online wallet  welke gekoppeld is aan je account. Naast de Litebit wallet kun je er ook voor kiezen om de cryptocurrency naar je eigen wallet te laten overzetten. Dit maakt Litebit de ideale site voor beginnende en ervaren beleggers.

 

Verder ondersteund Litebit een groot aantal crypto’s. Dus welke munt je ook zoekt, de kans is groot dat je hem hier vindt. Ook heeft Litebit een breed scala aan betaalmethoden. Hun klanten ondersteunings functie is 24/7 open en en al deze zaken zijn nuttige dingen voor een crypto-investeerder. In de loop der jaren is deze makelaar uitgegroeid tot de grootste beurs in Europa op basis van klanten.

 

Ze hebben bijna 700.000 klanten in heel Europa. Omdat ze een grote makelaar zijn kunnen ze veel verschillende cryptocurrencies aanbieden voor een aantrekkelijke prijs. De Litebit exchange heeft een duidelijke website die beschikbaar is in het Engels, Frans en Nederlands.

 

Alles staat duidelijk beschreven en is dus zeker geschikt voor beginnende gebruikers. Laat je als beginner niet afschrikken door het enorme aanbod of de keuze tussen je eigen portemonnee of een Litebit portemonnee. Je krijgt van deze broker je eigen unieke portemonnee.

 

Litebit rekent handelskosten per transactie aan (net als elke andere broker). Deze kosten liggen momenteel rond de 2%. Dit betekent dat je na aan- of verkoop direct 2% verliest. Hoewel de website functioneel is, inclusief snelle ondersteuning via de livechat, heeft LiteBit slechte prestatie statistieken door, onder andere, deze hoge commissie die ze voor elke transactie rekenen. Een goedkoper Litebit alternatief is de Bitvavo broker. Hier betaal je maximaal 0,25% aan kosten en 0% commissie als welkomstbonus over de eerste €1.000.

 

De crypto app van Bitvavobitvavo

Bitvavo is opgericht in oktober 2017 en is sindsdien uitgegroeid tot één van de grootste Europese beurzen. Bitvavo richt zich niet alleen op ervaren handelaren, maar ook op beginners door een eenvoudig koop- en verkoopsysteem en gebruiksvriendelijke website aan te bieden. Een groot voordeel van Bitvavo is dat het extreem goedkoop is.

 

Je betaalt dus per aan- en verkoop veel lagere transactiekosten dan bij andere makelaars.  Stel; je koopt bij beide partijen € 100 aan Ripple. Bij Litebit ontvang je € 97,58 aan XRP-tokens (2% fee + betalingskosten), terwijl je bij Bitvavo € 99,75 aan XRP ontvangt. Met de welkomstbonus ontvang je zelfs de volle € 100.

 

Het doel van Bitvavo is om cryptocurrency voor iedereen toegankelijk te maken. De slogan is te zien op de website: ”Trade the Future”. Uniek aan Bitvavo is dat ze zich richten op zowel beginnende als ervaren cryptohandelaren. Er is voor beide groepen een systeem ontwikkeld; een beginners versie voor beginnende handelaren en een geavanceerde beurs met meerdere ordertypes voor ervaren handelaren.

 

Het in Amsterdam gevestigde bedrijf heeft meer dan 100.000 klanten in Europa. Ze hebben als eerste de Nederlandse markt veroverd en groeien hard in de rest van Europa. Vooral vanwege het gebruiksvriendelijke platform en natuurlijk de lage transactie kosten.

 

Ook Bitvavo biedt gratis ingebouwde portefeuilles voor elke crypto currency die ze ondersteunen (dat zijn er meer dan 55). Je hoeft dus geen portefeuille van derden te installeren wanneer je crypto koopt. Zo zie je een duidelijk overzicht van je portefeuille in je Bitvavo Dashboard. Alhoewel dit erg handig is raden we altijd aan om je crypto veilig op te slaan in een wallet waar je je eigen private keys beheert. Bij voorkeur een cold wallet, zoals een hardware wallet.

 

Het handelen in crypto brengt veel risico’s met zich mee. Niet alleen financieel, maar denk ook aan hackers of handelaren met te weinig ervaring die niet weten waar ze mee bezig zijn. Deze risico’s liggen niet alleen bij jou als belegger, maar ook bij de aanbieder.

 

bitvavo app

Bitvavo doet er dan ook alles aan om haar gebruikers, data en assets te beschermen. Ze gebruiken en bieden allerlei maatregelen om jouw account, persoonlijke gegevens en crypto die in de wallet zijn opgeslagen te beveiligen en om de gebruikers scherp en gefocust te houden om geen persoonlijke gegevens te delen door middel van functies als 2Factor Authenticatie (2FA), Apparaat- en IP-beheer, toepassing SSL-technologie, goedkeuring via e-mail en anti-phisingcode in e-mail communicatie.

 

Met deze maatregelen is de beveiliging van de Bitvavo exchange zeer goed geregeld en gegarandeerd. Verder is Bitvavo geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de portemonnees zijn verzekerd tot zon’n EUR 300 miljoen.

 

Bij Bitvavo kun je ook rente op je cryptocurrency verdienen (tot wel 10,5% op jaarbasis). Alle gelden worden opgeslagen in een apart fonds: Stichting Bitvavo Payments, er gaat dus geen geld verloren in geval van faillissement. Bitvavo heeft een eenvoudig en gemakkelijk registratieproces. Je hebt alleen een e-mailadres, wachtwoord en naam nodig om een ​​account aan te maken. Nadat je al je echte gegevens hebt ingevuld, ontvang je een e-mail met een bevestigingslink waarna je account is klaar is om te gebruiken. Vanwege de Nederlandse cryptowet moeten alle gebruikers geverifieerd worden met een ID. Dit is een geautomatiseerd proces en duurt slechts 1,5 minuut. Je kunt pas beginnen met het kopen van crypto na succesvolle identificatie.

 

Na je registratie kun je geld op jouw account storten om cryptocurrency te kopen. Je kunt kiezen uit verschillende opties zoals een SEPA Bankoverschrijving (gratis), Bancontact (gratis), iDEAL (gratis), MijnBank (1,5%), WPA (1,75%), Giropay (1,75%) of een Credit card.

 

Coinbase

De crypto app van Coinbase

Bitcoin liefhebbers van het eerste uur kopen en verhandelen sinds 2012 al munten op Coinbase, maar het platform kreeg dit jaar pas enorm veel algemene aandacht toen het de eerste crypto-uitwisseling werd die openbaar werd op de Nasdaq.  Momenteel verhandelen meer dan 56 miljoen gebruikers elk kwartaal meer dan $ 300 miljard aan cryptocurrency op Coinbase. Het heeft het op twee na hoogste handelsvolume van alle beurzen, volgens crypto databedrijf CoinMarketCap.

 

Coinbase is de grootste in de VS gevestigde cryptocurrency-app, die meer dan 50 cryptocurrencies verhandelt waaronder Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, BAT, USDT en ZRX. Coinbase is gunstig voor nieuwe cryptohandelaren omdat het een zeer gebruiksvriendelijke mobiele app heeft met een gebruiksvriendelijke interface die zeer intuïtief is voor beginners. Je kunt al je transacties vanuit je dashboard beheren en zelfs beloningen verdienen voor specifieke munten.

 

Onderwijs is een groot deel van het investeren in crypto, vooral voor beginners. De Coinbase exchange biedt een Coinbase Learn-hub met beginners handleidingen voor verschillende munten en gebruik van cryptocurrency, regelmatige updates over wat er op de markt gebeurt en aanbevelingen voor meer bronnen.  Het stimuleert gebruikers ook om actief te leren via Coinbase Earn. Je kunt korte video’s bekijken en quizzen doen over specifieke altcoins, en Coinbase zal als beloning een klein bedrag van die crypto in je portemonnee storten.

 

Coinbase wallet phone

Wat betreft de fees kunnen Coinbase-kosten verwarrend en hoger zijn dan bij sommige concurrenten. Wanneer je een cryptocurrency transactie op Coinbase uitvoert, zoals het kopen van Bitcoin of het terug inwisselen van jouw Ethereum in Amerikaanse dollars, worden zowel een spread als een Coinbase-vergoeding in rekening gebracht.  De spread is het verschil (of marge) tussen de marktprijs en de prijs die je daadwerkelijk betaalt voor een aankoop of ontvangt voor een verkoop. Je kunt het vergelijken met de commissie of transactievergoeding die je mogelijk betaalt wanneer je belegt met een effectenrekening.

 

De spread van Coinbase is gelijk aan ongeveer 0,50% van jouw crypto-verkopen en -aankopen, hoewel deze kan fluctueren op basis van de markt. Voor cryptocurrency-conversies – bijvoorbeeld het verhandelen van Bitcoin voor Ethereum – kan een spread van maximaal 2,00% in rekening worden gebracht, op basis van marktschommelingen. In vergelijking met andere crypto apps zijn de kosten één van de grootste nadelen van.  Er zijn -gelukkig- geen kosten voor het converteren van jouw cryptomunten naar andere cryptocurrencies.

 

Naast een cryptocurrency-beurs, biedt Coinbase ook bewaar services voor cryptocurrency-opslag en zijn eigen cryptocurrency, USD Coin (USDC), een zogenoemde ‘Stablecoin’ – een stabiele cryptocurrency gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Hoewel Coinbase aantrekkelijke beveiligingsfuncties biedt, is de handel in cryptocurrency zeer volatiel, dus houd altijd rekening met de risico’s.