Beleggers ABC – N

NASDAQ

National Association of Securities Dealers Automated Quotations (NASDAQ). Amerikaanse beurs waarop vooral aandelen van ICT-gerelateerde en/of technologie bedrijven worden verhandeld.

Niet-beursgenoteerd

Zonder beursnotering. Niet-beursgenoteerde aandelen kan men alleen verhandelen via de instantie die deze aandelen heeft uitgegeven. Vaak gaat het om beleggingsfondsen van banken.


Nikkei 225

De Nikkei 225 staat voor de Japanse beurs. De Nikkei 225 is de belangrijkste beursindex van de aandelen genoteerd aan de Japanse beurs, de Tokyo Stock Exchange. Ondanks de opkomende economieën van andere Aziatische landen, geldt de Nikkei 225 nog steeds als de veruit belangrijkste beursindex van Azië. Zoals de naam al suggereert geeft de index de koersontwikkeling weer van 225 aandelen.

Nominale waarde

Bij een obligatie: de grootte van de schuldvordering. Bij een aandeel: het bedrag van de deelneming dat op de mantel staat vermeld.

Notering

De prijs of koers van financiële instrumenten die door vraag en aanbod tot stand komt. Deze koers wordt in de Officiële Prijscourant opgenomen.

NYSE

New York Stock Exchange (NYSE).

 

Klik hier om het beleggersforum te bezoeken