Beleggen in biotech aandelen, de 10 favoriete aandelen voor 2020

Dat er met biotech aandelen veel rendement te behalen is zal bij de meeste beleggers bekend zijn. Er is natuurlijk ook een keerzijde van de medaille want voor elk succesverhaal zijn een veelvoud aan biotech aandelen die niet aan de verwachtingen kunnen voldoen. Met de hoge volatiliteit in deze sector zijn rendementen van tientallen procenten maar net zo goed tientallen procenten verlies geen uitzondering. Natuurlijk wilt u als belegger weten welke biotech aandelen het gaan waarmaken. Onder bezoekers van het beursforum werd de poll gehouden “beste biotech aandeel in de Benelux voor 2020“. De uitkomsten zijn niet heel verrassend.


Beleggen in biotech aandelen, de 10 favoriete aandelen voor 2020

Biotech aandelen: voorkeur voor winnaars

De poll gaf weinig verrassingen want beleggers lijken de voorkeur te geven voor de winnaars van dit jaar. Dit is niet zozeer op veilig spelen want een bekende beursspreuk luidt als volgt:

Cut your losses and let your profits run.

In zekere zin zouden sommige aandelen dan niet in de top 10 zijn gekomen omdat die year to date flinke verliezen laten zien. Uit de poll zijn de 10 aandelen met de meeste stemmen verwerkt in onderstaande tabel. De percentages van de stemmen zijn bepaald op basis van alleen de stemmen op de 10 aandelen. Het year to date resultaat is bepaald op basis van het verschil tussen de slotkoers van 31 december 2018 tot en met de slotkoers van 5 november 2019.

Favoriete biotech aandelen voor 2020
Favoriete biotech aandelen voor 2020

Absolute uitblinker in resultaat is Galapagos met een stijging van 105 procent. De populaire Belgisch Nederlandse biotech kreeg ook de meeste stemmen: 26,3 procent. Opvallend genoeg kreeg Biocartis relatief veel stemmen ondanks dat het aandeel dit jaar al een derde van zijn waarde zag verdampen. Pharming daarentegen valt buiten de top 5 favoriete biotech aandelen maar is na Galapagos wel de grootste stijger dit jaar. De top 10 laat in ieder geval zien dat biotech aandelen mooie rendementen kunnen opleveren maar dat er ook zeker risico’s zijn.

Lees meer over uw favoriete aandelen op het beursforum

Kopafbeelding: Shutterstock