Beleggen bij de De Giro is nu nog aantrekkelijker

Al enkele keren plaatsten wij een review over De Giro en en het beleggen bij De Giro, sindsdien heeft deze goedkope broker grote stappen gemaakt. Naast een forse groei in het aantal uitgevoerde transacties is er op het platform ook een metamorfose geweest die zeker ten goede komt van de gebruiker.

In de ongeveer 2,5 jaar de tijd dat De Giro zich ook ging richten op de gewone belegger is het inmiddels in het aantal uitgevoerde transacties BinckBank gepasseerd. Zo maakte De Giro eerder deze maand bekend dat er 2,2 miljoen transacties zijn verricht in het eerste kwartaal van 2016 en bij BinckBank bleef de teller steken op 2,1 miljoen. Waar BinckBank een afname van transacties liet zien waarbij ook de omzet en winst onder druk kwamen te staan behaalde DeGiro een winst van 1,3 miljoen euro bij een omzet van 5,6 miljoen euro.

U wilt profiteren van ongekend lage tarieven?
Beleg dan ook binnen 10 minuten bij DEGIRO

Beleggen bij de De Giro is nu nog aantrekkelijker

Platform maakt beleggen bij De Giro completer

In eerdere reviews gaven wij aan dat het aanbod van nieuws, een financiële agenda, koersen van indices en bijvoorbeeld een overzicht van de grootste stijgers en dalers van een bepaalde index ontbraken. Deze functies zijn nu al enige tijd geleden toegevoegd wat het platform een stuk interessanter maakt. Naast de zeer goedkope tarieven krijgt de belegger nu ook de basistools die bij een broker niet kunnen ontbreken, zie de onderstaande afbeeldingen voor een impressie.

Beleggen bij De Giro overzicht nieuwe functies
Overzicht nieuwe functies (klik voor grotere weergave)

Ondanks de nieuwe functies blijft het platform overzichtelijk en makkelijk te gebruiken zonder onnodige poespas. Enkele kleine puntjes om de nieuwe functies te verbeteren zou een filter kunnen zijn om het nieuws en de financiële agenda te laten filteren op bijvoorbeeld alleen informatie uit België of Nederland.

Gratis handelen in aandelen

In het landschap van brokers was De Giro al vernieuwend met de tarieven en er waren zelfs plannen voor een platform zonder transactiekosten. Dit platform zou naar aller waarschijnlijkheid de naam DeZiro gaan dragen. Waar bij andere brokers het verdienmodel valt of staat met inkomsten uit transacties wil De Giro hier ook vernieuwend in zijn. Tot op dit moment lijkt het bij plannen te blijven omdat de Nederlandse toezichthouder heeft laten weten dat er geen kosteloos platform aangeboden mag worden. Het platform zou gratis kunnen zijn door het vertonen van advertenties, de ontwikkelingen houden wij in de gaten mocht het toch nog van de grond kunnen komen.

Zeer lage tarieven

Beleggers zijn soms sceptisch vanwege de lage transactiekosten maar wellicht kan men ook afvragen waarom andere brokers zo duur zijn? Een groot voordeel van de organisatie is het efficiënt zijn en daardoor kunnen de overheadkosten laag worden gehouden. Loonkosten kunnen beperkt worden door onder meer een kantoor in Bulgarije en verder kan De Giro intern een deel van de orders tegen elkaar uitvoeren waardoor deze niet naar de beurs worden verzonden.

Voor inmiddels honderdduizenden beleggers zijn de zeer lage tarieven bij De Giro de doorslag geweest om er een rekening te openen. Veel beleggers besparen zo maandelijks al tientallen euro’s wat uiteindelijk veel invloed heeft op het rendement. Elke euro die u niet uitgeeft kunt u weer investeren wat weer voor meer rendement kan zorgen.

De ambities van De Giro reiken ver en zij willen binnen enkele jaren de grootste broker van Europa zijn. Blijft de concurrentie stilzitten of komen zij in actie om tegenwicht te bieden? Wij zullen de ontwikkelingen blijven volgen en houden jullie op de hoogte.

U wilt profiteren van ongekend lage tarieven?
Beleg dan ook binnen 10 minuten bij DEGIRO

Beleggen bij de De Giro is nu nog aantrekkelijker

Disclaimer: bovenstaand artikel is op basis van eigen ervaringen gemaakt zonder tussenkomst van De Giro