ArgenX koers dicht bij steun, volgt er herstel?

In het afgelopen half jaar was de ArgenX koers zeer volatiel met schommelingen van boven de 135 euro eind juli tot onder de 100 euro in oktober naar recent alweer een all-time high van 154 euro. De laatste weken staat de koers wat onder druk maar dat is niet vreemd gezien de sterke stijging van ongeveer 55 procent in nog geen 4 maanden tijd. Nu de koers dichtbij een horizontale lange termijn steun komt kunnen geïnteresseerden een eerste instap overwegen.

ArgenX koers dichtbij steun

Onderstaande daggrafiek laat de actuele steunen en weerstanden zien. De belangrijkste weerstand is de diagonale lange termijn weerstand (1) die gelijk loopt met de recente toppen en de top uit juli 2019. Met een slot op 135,70 euro benaderde de ArgenX koers de horizontale lange termijn steun op 133,60 (2) met iets meer dan een procent speling. Mocht deze steun het op korte termijn niet houden dan liggen er nog steunen rond de 129 euro en 123,45 euro (3) wat het 100 daags voortschrijdend gemiddelde is. Door de recente correctie is de RSI indicator weer afgezwakt naar minder dan 44 punten. Let op een daling van de RSI indicator is in dit geval positief, een waarde boven de 70 ziet men doorgaans als overbought wat winstnemingen kan veroorzaken.

Technische analyse ArgenX koers 23 januari 2020 (daggrafiek)
Technische analyse ArgenX koers 23 januari 2020 (daggrafiek)

In de onderstaande weekgrafiek is over de laatste 2 jaar een duidelijke stijgende trend te zien. Deze trend ligt tussen de diagonale lange termijn weerstand (1) en de diagonale lange termijn steun (3). Ook in deze grafiek is de horizontale lange termijn steun op 133,60 (2) te zien. In de weekgrafiek is de RSI indicator (4) gedaald van overbought naar onder de 57.

Technische analyse ArgenX koers 23 januari 2020 (weekgrafiek)
Technische analyse ArgenX koers 23 januari 2020 (weekgrafiek)

ArgenX koers-doelen verhoogd

Hoewel de koers de laatste weken met ruim 10 procent corrigeerde dan wel daalde verhoogden analisten in de tussentijd hun koersdoelen. In het onderstaande overzicht staan de meest recente adviezen en koersdoelen, van de 5 werden er 4 verhoogd.

  • Kepler Cheuvreux – 23 januari – kopen – advies verhoogd van 140 naar 160 euro
  • Barclays – 20 januari – equalweight – koersdoel verhoogd van 125 naar 135 euro
  • Degroof Petercam – 9 januari – kopen – koersdoel verhoogd van 140 naar 160 euro
  • KBC Securities – 9 januari – kopen – koersdoel onveranderd gebleven op 159 euro
  • J.P. Morgan – 6 januari – overweight – koersdoel verhoogd van 150 naar 160 euro

Lees meer over ArgenX op het ArgenX forum

Legenda bij grafiek(-en) + disclaimer
Groene lijnen = steunlijnen
Rode lijnen = weerstanden
Disclaimer: de technische analyses op www.beursig.com zijn geen advies tot kopen, houden of verkopen van een aandeel of ander beleggingsproduct. Een technische analyse kan achterhaald worden na verloop van tijd, nieuws en/of (macro) economische ontwikkelingen.