Analyse aandeel Alcoa

Meer technische analyses van Trade a Plan (klik hier)

Elliott Wave telling 

Daggrafiek – Alcoa heeft een mooie stijging naar +-17.5 in een 5wave up achter de rug. Nu bevinden we ons in de ABC correctie op deze stijging. Elliott Wave leert ons dat na een ABC correctie er opnieuw een 5 wave up te verwachten is.

Analyse aandeel Alcoa

Uurgrafiek – Laat ons even inzoomen op de golf C om een mogelijk mooi instappunt te timen, we stappen immers steeds bij voorkeur op de bodem in. De Elliott Wave theorie geeft aan dat rond de $12.40 golf 5 mogelijks zou kunnen eindigen. De top van golf 1 ligt bovendien op $12.32, deze zien we ook liefst niet meer doorbroken en biedt dus in EW opzicht eveneens steun.

Analyse aandeel Alcoa

Fibonacci – We gaan echter nooit over 1 nacht ijs voor het innemen van een trade. We kijken dus even na of de zone $12.40 ook bevestigd wordt door andere technieken. Het belangrijkste Fibonnaci retracement niveau is de 61.8%. Toegepast op de 5 wave geeft dit een loodzware steun op $11.50 voor Alcoa.

Analyse aandeel Alcoa

RSI – Wat zegt de RSI over deze daling en de mogelijke komende stijgingsgolf? Het linkse plaatje geeft de RSI op de dag weer. Deze laat nog nipt positieve divergentie zien. Het rechtse plaatje geeft de RSI op de uurgrafiek weer. Ook daar staat een positieve divergentie op de RSI.

Analyse aandeel Alcoa

Conclusie analyse aandeel Alcoa

Alcoa bevindt zich nog in een dalende trend. Verscheidene technische indicatoren geven echter aan dat we ons in de staart van de daling zouden kunnen bevinden. Elliot Wave telling geeft sterke steun aan in de zone $12.40, fibonacci geeft loodzware steun in de zone $11.50 aan. RSI bevestigt voorlopig het afzwakkende momentum van de daling. Deze zone biedt dus naar alle waarschijnlijkheid dus veel kans voor een ideale instap long. Met een korte stop van 1 à 2 punten zou een rit up van 10 punten kunnen worden gepoogd mee te pikken. Terug een trade met een zeer mooie risk reward!!

Deze technische analyse werd aangeboden door Trade a Plan, bezoek hun website voor meer technische analyses (klik hier)

 

Bovenstaand artikel is bedoeld voor informatief gebruik en is geen beleggingsadvies. Beleggingsbeslissingen dienen op eigen verantwoordelijkheid genomen te worden en publicist is niet aansprakelijk voor behaalde resultaten. Het handelen in financiële markten brengt risico’s met zich mee.

Analyse aandeel Alcoa