Altcoin Voorspellingen voor 2022: Waar te Investeren

De cryptomunten zijn weer enorm in opmars, dus is het logisch dat je wellicht op zoek bent naar een goede plek om te investeren. Maar… Waar moet ik dan in investeren? De wereld van de altcoin is niet zo ingewikkeld als het de schijn doet wekken. 

Altcoin Voorspellingen voor 2022: Waar te Investeren

Wat is een Altcoin, eigenlijk? 

De term klinkt best chic, altcoin, maar eigenlijk laat het zich heel makkelijk verklaren: altcoins zijn alle cryptomunten die niet een Bitcoin zijn. Ethereum, Tether en Binance Coin zijn ieder voorbeelden van Altcoins. Bitcoin is met afstand de grootste cryptomunt – naar schatting beslaat Bitcoin 42% van de totale cryptomarkt. Tegelijkertijd betekent dat dus ook dat de meerderheid van alle cryptomunten dus niet Bitcoin is. De verwachting is dat Altcoin naar verloop van tijd steeds meer van het marktaandeel zullen beslaan. Het aantal Bitcoin dat op de markt komt neemt door mining gestaag af, terwijl er eindeloos veel nieuwe cryptomunten bij kunnen – en zullen – komen. Wie alleen naar Bitcoin kijkt, mist dus een aanzienlijk deel van de markt.

Is er een inhoudelijk verschil tussen Altcoin en Bitcoin? 

Bitcoin was de allereerste cryptomunt ooit gemaakt – dat is ook waarom de Bitcoin zo populair is. Altcoin hebben daardoor het voordeel gehad dat ze de zwakke punten van Bitcoin konden overdenken en andere oplossingen konden verzinnen. Dat betekent niet dat Bitcoin een slechte munt is, maar het is natuurlijk wel logisch dat het eerste van wat je ook doet niet meteen perfect is. 

Altcoin Voorspellingen voor 2022: Waar te Investeren

Cardano

Naast Bitcoin is de Altcoin Ethereum de grootste cryptomunt op de munt. Toch is er sinds een tijdje een andere cryptomunt die probeert Ethereum in te halen: Cardano. De munt, opgericht door ondernemer Charles Hoskinson probeert zichzelf competitief te houden op de markt, onder andere door de ‘grootste en beste hard fork tot nu toe’. De strijd tussen Cardano en Ethereum is zeker de moeite waard om in de gaten te houden, maar voorlopig lijkt Ethereum toch veilig. Ethereum is nog 9x zo groot als Cardano, dus het zal er op de korte termijn in ieder geval niet van komen. 

Als u nu denkt: ‘Ik vind de altcoins en de strijd tussen Ethereum en Cardano leuk, maar waar moet ik beginnen? Dan hebben wij een tip voor u. Het eerste waar je naar moet zoeken is een platform dat je uit de problemen houdt – Kucoin, Gemini, Immediate Edge zijn allemaal perfecte voorbeelden die je kunt uitproberen. Bitcoin, Ethereum, Cardano en vele andere cryptovaluta kunnen op deze platforms worden verhandeld. 

Litecoin

Een andere sterke Altcoin is Litecoin. Litecoin gaat ook al een tijdje mee, sinds 2011, en weet al die tijd al serieus mee te spelen. In recente maanden is, ondanks de crash, Litecoin met ruim 25% gegroeid. Hier zien we dus ook meteen dat hoewel de crash veel munten raakte, het niet *alle* munten per se hoeft te raken. Ook in een mindere periode voor de cryptomarkt in het algemeen is er dus meer dan genoeg potentie voor munten om toch nog te groeien. 

Altcoin Voorspellingen voor 2022: Waar te Investeren

De Altcoin markt

Los van de specifieke munten, verwachten wij dat de Altcoin markt an sich flink zal groeien in 2022. Ondanks dat 2022 tot nu toe een beetje moeizaam ging, in het bijzonder tijdens de crash in juni, zal het er aan het einde van de jaar meer geld in de Altcoin markt in omloop zijn. Steeds meer mensen zien de waarde van de Altcoins in en platforms als Immediate Edge maken het makkelijker dan ooit om in te stappen. Het zal ons dan ook benieuwen wélke munten we inderdaad naar de maan zullen zien gaan. Dát het gaat gebeuren met een aantal van hen, staat wat ons betreft buiten kijf.