Aandelen Pharming zijn nu ook op de Nasdaq te koop

Vanaf vandaag zijn aandelen Pharming ook op de Amerikaanse beurs te koop. De notering zal op de Nasdaq zijn onder het tickersymbool PHARM. In oktober maakte het bedrijf de plannen al bekend voor een tweede notering naast de notering op de Amsterdamse beurs. Opvallend is dat het bedrijf geen nieuwe aandelen gaat uitgeven voor de tweede notering. Daarnaast zal één aandeel op de Nasdaq dezelfde waarde vertegenwoordigen als 10 aandelen op de Amsterdamse beurs.


Aandelen Pharming zijn nu ook op de Nasdaq te koop

Aandelen Pharming in de lift

Al jaren lijkt Pharming een turnaround kandidaat te zijn en dat begint zich steeds meer af te tekenen. Niet alleen in fundamentele cijfers maar ook de koers van het aandeel heeft inmiddels het dieptepunt van de lente van 2013 ruim achter zich gelaten. Toen noteerden aandelen Pharming zelfs even onder de 6 eurocent. Het medicijn Ruconest brengt inmiddels geld op en Pharming doet nu ook onderzoek naar behandelingen om ernstige Covid-19-infecties te voorkomen.

Sinds het slot op 30 oktober van 0,8928 euro is het aandeel fors gestegen tot inmiddels 1,46 euro. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met enerzijds de tweede notering in de VS maar ook de mogelijke werkzaamheid tegen Covid-19-infecties. Onderstaande grafiek laat het koersverloop van de laatste drie jaar zien. Ondanks de sterke stijging van de laatste weken geeft de RSI-indicator nog geen overbought aan (op de daggrafiek wel). De koers schoot inmiddels wel boven de bovenste bollinger band uit wat aan kan geven om voorzichtig te zijn in verband met winstnemingen. De horizontale lange termijn weerstand op ongeveer 1,47 euro lijkt te kunnen sneuvelen onder de interesse van beleggers en de nieuwe notering.

Lees meer op het Pharming forum

Technische analyse voor het aandeel Pharming (weekgrafiek)
Technische analyse voor het aandeel Pharming (weekgrafiek)

DEEL MET VRIENDEN


Legenda bij grafiek(-en) + disclaimer
Groene lijnen = steunlijnen
Rode lijnen = weerstanden
Disclaimer: de technische analyses op www.beursig.com zijn geen advies tot kopen, houden of verkopen van een aandeel of ander beleggingsproduct. Een technische analyse kan achterhaald worden na verloop van tijd, nieuws en/of (macro) economische ontwikkelingen.