Aandeel Umicore afgestraft na cijfers, koers komt op steunlijn (TA)

Het aandeel Umicore daalde fors (-8,5 procent) na het publiceren van kwartaalcijfers. Hoewel analisten overwegend positief reageerden werden aandeelhouders vooral opgeschrikt door de outlook. In de tweede helft van 2020 verwacht de Belgische materialengroep nog meer negatieve impact door de coronacrisis. Hoewel de koers van het aandeel Umicore veel terrein verloor geeft dit ook weer kansen voor wie het aandeel al enige tijd volgt of wil bijkopen.


Aandeel Umicore afgestraft na cijfers, koers komt op steunlijn (TA)

Technische analyse aandeel Umicore

In de onderstaande grafiek is te zien dat door de daling van het aandeel Umicore de koers aan de onderzijde van het stijgend trendkanaal is gekomen. Dit trendkanaal wordt gevormd door de digitale lange termijn steun (1) en de diagonale lange termijn weerstand aan de bovenzijde van dit kanaal. Het slot was vrijwel gelijk aan de horizontale lange termijn steun (2) dus de koers is nu aangekomen bij twee lange termijn steunen. Mede afhankelijk van het beurssentiment zullen de steunen gebroken worden of intact blijven. Bij het breken van de steunen is de horizontale middellange termijn steun op €37,85 de volgende steun. Mocht het aandeel toch boven de steunen blijven dan is bij een herstel de eerste weerstand van naam die rond de €43,70 (4).

Technische analyse Umicore 31 juli 2020 (daggrafiek)
Technische analyse Umicore 31 juli 2020 (daggrafiek)

Lees meer op het Umicore forum

DEEL MET VRIENDEN


Legenda bij grafiek(-en) + disclaimer
Groene lijnen = steunlijnen
Rode lijnen = weerstanden
Disclaimer: de technische analyses op www.beursig.com zijn geen advies tot kopen, houden of verkopen van een aandeel of ander beleggingsproduct. Een technische analyse kan achterhaald worden na verloop van tijd, nieuws en/of (macro) economische ontwikkelingen.