Aandeel Tesla kan naar 3.000 dollar volgens techguru Cathie Wood

ARK Invest Management verwacht verwacht dat het aandeel Tesla tegen 2025 3.000 dollar kan staan. Een stijging van bijna 400 procent ten opzichte van de huidige prijs van 655 dollar. Tegen die prijs zou het bedrijf bijna 3 biljoen dollar waard zijn. ARK Invest maakte vooral naam door oprichter en CEO Catherine (Cathie) Wood. Het beheerd vermogen van ARK Invest groeide in een jaar tijd van 3 miljard dollar naar 50 miljard dollar. Het bedrijf heeft met name investeringen in techaandelen en aandelen die vallen onder ‘nieuwe’ technologie.


Aandeel Tesla kan naar 3.000 dollar volgens techguru Cathie Wood

Tesla koers kan vleugels krijgen door autonoom rijden

ARK verwacht dat er een kans van 50 procent is dat Tesla binnen vijf jaar volledig autonoom kan rijden. Hierdoor kan het bedrijf zijn geplande robotaxi-service snel kan opschalen, aldus een bericht van vrijdag op de website van ARK.

De autofabrikant, van de flamboyante eigenaar Elon Musk, voegde ook de verzekeringsactiviteiten van Tesla toe aan zijn model. Dit in de overtuiging dat het aanbod de komende jaren naar meer staten in de VS zou kunnen worden uitgerold met bovengemiddelde marges. Dit komt mede door zeer gedetailleerde rijgegevens van Tesla gebruikers die het bedrijf verzamelt.

Cathie Wood is één van de meest fervente aanhangers van Tesla en heeft grote belangen in het bedrijf met haar investeeingsfonds. Toen Tesla aandelen in februari een scherpe daling lieten zien kocht ze meer aandelen van Tesla.

Hoogste koersdoel tot nu toe

Volgens verschillende nieuwe ramingen van ARK zou het aandeel Tesla in het beste geval in 2025 4.000 per aandeel kunnen bereiken en in het somberste geval van 1.500 dollar. Het bedrijf voorspelt dat Tesla’s verkopen in 2025 tussen de 5 miljoen en 10 miljoen voertuigen zal liggen.

Het doel van 3.000 dollar is veel hoger dan welke analist dan ook die het bedrijf bestudeert. Tot op heden was het hoogste koersdoel ‘slechts’ 1.200 dollar. Gevoed door het positivisme van veel believers steeg het aandeel Tesla vorig jaar met meer dan 740 procent. Geen enkel ander aandeel in de S&P500 presteerde in 2020 beter. Door de enorme koersstijging werd CEO Elon Musk even de rijkste persoon ter wereld. Na de koersval werd Amazon oprichter Jeff Bezos weer de rijkste persoon ter wereld.

Lees meer op het aandeel Tesla forum

DEEL MET VRIENDEN