Aandeel Pharming dichtbij hoogste koers in bijna 9 jaar (TA)

Sinds de laatste technische analyse die werd gedeeld op Beursig.com is het aandeel Pharming weer bijna 17 procent gestegen. Met een year to date van bijna 107 procent rendement behoort het met Galapagos en ArgenX tot de best presterende biotech-aandelen in de Benelux in 2019.

Inmiddels is de koers aangekomen op de weerstand die in de vorige technische analyse werd gedeeld: 1,57 euro. Hier ligt nu de horizontale lange termijn weerstand (1) die sinds begin 2018 al enkele keren werd getest. Eenmaal hier doorheen met bevestiging in de vorm van (nog) meer volume dan komt het aandeel Pharming op niveaus die in ca. 9 jaar niet meer zijn gezien.

Let op de RSI indicator (2) want deze is wat aan de hoge kant met bijna 78 punten. Dit maakt de kans op winstnemingen wat groter. Mochten er winstnemingen komen dan ligt er net onder de 1,42 euro een horizontale lange termijn steun (3). Zonder impact van nieuws is de verwachting dat de koers blijft bewegen in de stijgende trend welke met geel is aangegeven in de onderstaande grafiek. Deze trend ligt tussen een diagonale steun en een diagonale weerstand. Deze trend zet zich door tot een bandbreedte van ongeveer 1,30 euro tot 1,90 in maart 2020.

Lees en deel reacties op het Pharming forum

Technische analyse Pharming 17 december 2019 (weekgrafiek)
Technische analyse Pharming 17 december 2019 (weekgrafiek)

Legenda bij grafiek(-en) + disclaimer
Groene lijnen = steunlijnen
Rode lijnen = weerstanden
Disclaimer: de technische analyses op www.beursig.com zijn geen advies tot kopen, houden of verkopen van een aandeel of ander beleggingsproduct. Een technische analyse kan achterhaald worden na verloop van tijd, nieuws en/of (macro) economische ontwikkelingen.