Aandeel Medtronic, koers van reus in medische technologie bereikt record

Als we het hebben over medische technologie, kunnen we niet om Medtronic heen. Dit Amerikaanse bedrijf werd in 1949 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in Minnesota. De eerste locatie was echter een garage. Earl Bakken en Palmer Hermundslie hielden zich daar bezig met het repareren van defecte medische apparaten. Ze verkochten ook medische apparatuur van andere bedrijven en wat later ontwikkelden ze zelf medische instrumenten. Inmiddels heeft het aandeel Medtronic een recordkoers bereikt.

Medtronic in Nederland

Het Europese hoofdkantoor van Medtronic bevindt zich in Heerlen. Ook is dit het grootste Europese distributiecentrum. Medtronic is tevens eigenaar van Vitatron, een Nederlands bedrijf dat in de jaren zestig de allereerste implanteerbare pacemaker introduceerde.

Missie

De oorspronkelijke missie van Medtronic, een bijdrage leveren aan het menselijke welzijn, staat nog steeds overeind. Dit is ook wat de vele werknemers van Medtronic bindt en inspireert.

Het bedrijf doet dit door het toepassen van biomedische technologie bij zowel onderzoek en ontwikkeling. Daarnaast fabriceert en verkoopt Medtronic medische apparatuur die pijn verlicht, gezondheid herstelt en levens verlengt. Men streeft hierbij naar maximale kwaliteit en betrouwbaarheid. Medtronic wil ook door anderen worden erkend als een bedrijf dat eerlijkheid, integriteit, toewijding en service hoog in het vaandel heeft staan. Uiteraard wil het bedrijf daarbij een winst maken die continuering van de bedrijfsactiviteiten, groei en het halen van doelstellingen mogelijk maakt. Maatschappelijk verantwoord ondernemen vindt Medtronic ook erg belangrijk.


Aandeel Medtronic, koers van reus in medische technologie bereikt record

Wereldwijde impact

Medtronic heeft in de zeventig jaar van zijn bestaan een grote reputatie opgebouwd. Op dit moment worden er elke seconde twee mensen ergens in de wereld geholpen met een therapie of een product van dit bedrijf. Medtronic wil ook continu een bijdrage leveren aan innovaties die er toe doen in onze maatschappij. Een voorbeeld hiervan is het ontwikkelen van een app die communiceert met een Medtronic pacemaker. Oprichter Earl Bakken heeft de introductie hiervan niet meer kunnen meemaken. Hij overleed in oktober 2018, hij werd 94 jaar. Medeoprichter Palmer Hermundslie overleed al in 1970. Zij hebben samen wel de basis gelegd voor een organisatie die een toonaangevende rol zal blijven spelen in de wereld van de medische technologie.

Aandeel Medtronic

Dat het aandeel Medtronic geliefd is bij veel beleggers is een understatement. Het is één van de S&P500 dividend aristocrats, dit is een selectief gezelschap van aandelen met allemaal één grote overeenkomst. Dit zijn aandelen die minimaal al 25 jaar op rij hun dividend jaarlijks hebben verhoogd. Met name lange termijn beleggers zijn zeer geïnteresseerd in dividendaandelen, zeker als deze steeds meer dividend uitkeren. Onderstaande afbeelding laat de historie zien van het dividend van het aandeel Medtronic.

Aandeel Medtronic dividend historie
Aandeel Medtronic dividend historie

Record voor aandeel Medtronic

Het aandeel Medtronic, dat ook te vinden is met ticker MDT, bereikte inmiddels een hoogste koers ooit. Hiermee volgt het ook de recente records van de Amerikaanse beurzen. Dit jaar bedroeg het rendement op het aandeel Medtronic maar liefst 25 procent. Van de 23 laatste analisten adviezen geven er 15 een koopadvies, 1 overweight en 7 geven een advies om het aandeel te houden. Met een gemiddeld koersdoel van net geen 120 dollar lijkt het mooiste er vanaf maar dan komt het dividend weer om de hoek kijken. Als het bedrijf hun reputatie blijft houden van jaarlijkse verhogingen van het dividend zal dit ook de interesse behouden van veel beleggers.

Lees meer op het Medtronic forum

Koersverloop van het aandeel Medtronic
Koersverloop van het aandeel Medtronic