Aandeel Hugo Boss onder druk, modemerk zit in uitdagende situatie

Het aandeel Hugo Boss staat al langere tijd onder druk en dit komt met name door de handelsoorlog. De handelsoorlog tussen de VS en China drukt zijn stempel op de verkopen van het Duitse modemerk. Hierdoor gaf het bedrijf een winstwaarschuwing waarna het aandeel ruim 10 procent in waarde verloor. Dit kwam al bovenop de toch al forse daling in de afgelopen 2 jaar waarin het zelfs boven de 80 euro sloot en inmiddels nog maar net boven de 36 euro noteert.

Handelsoorlog treft aandeel Hugo Boss

De handelsoorlog zal ook invloed hebben op de derdekwartaalcijfers en daarom werd begin oktober een winstwaarschuwing gegeven. In augustus was er ook al een waarschuwing voor mindere prestaties gedurende de rest van het jaar. Noord-Amerika lijkt hierin de boosdoener waar de markt is verslechterd. De protesten in Hongkong zorgen ook voor lagere verkopen. Deze houden inmiddels al weken aan en er is nog geen zicht op verbetering. Vorig jaar werd in het derde kwartaal nog een EBIT van 347 miljoen euro behaald en men gaat nu uit van een EBIT van 330 tot 340 miljoen euro.


Aandeel Hugo Boss onder druk, modemerk zit in uitdagende situatie

Verwachtingen analisten en koersverloop

Op dinsdag 5 november komt Hugo Boss met de cijfers over het derde kwartaal. Inmiddels is al veel slecht nieuws verwerkt in de koers van het aandeel Hugo Boss. Van de laatste 22 adviezen en koersdoelen van analisten variëren de koersdoelen van 43 tot 84 euro. Gemiddeld genomen gaat men uit van een haalbare koers van net geen 62 euro in 2020. Dit zou een opwaarts potentieel zijn van 70 procent ten opzichte van de slotkoers van €36,35 op 18 oktober. De analisten zijn bijna evenredig verdeeld in hun adviezen, 10 geven een koopadvies tegen 12 een houden advies.

Door de koersdaling heeft het aandeel Hugo Boss nog een beurswaarde van ruim 2,5 miljard euro bij een omzet van 2,6 miljard euro per jaar. De afgelopen 3 jaar schommelden de netto inkomsten rond de 200 tot bijna 250 miljoen euro per jaar. De koers/winst verhouding op basis van de netto inkomsten van 2018 geeft nu een waardering van nog geen 11. Hoewel onderstaande grafiek wel steun- en weerstandslijnen aangeeft is een technische analyse op basis van deze sterke volatiliteit moeilijk te geven. De RSI indicator is voor de weekgrafiek in oversold gebied gekomen en dit is een zeldzaam fenomeen voor het aandeel Hugo Boss. De tijd zal het uitwijzen of een koers van 36 euro een koopje zal zijn of dat verkopen verder onder druk blijven staan en zelfs dit niveau nog te duur is.

Lees meer op het Hugo Boss forum

Aandeel Hugo Boss koersgrafiek 2017-2019
Aandeel Hugo Boss koersgrafiek 2017-2019

Kopafbeelding: Shutterstock