Aandeel ABN Amro, laagste koers in jaren en hoog dividend (TA)

In een jaar dat de meeste indexen de hoogste niveaus in jaren of zelfs ooit bereikten valt het aandeel ABN Amro in negatieve zin op. Met een year to date van 18 procent in de min lijkt het aandeel uit de gratie te zijn. In de onderstaande grafiek is het koersverloop te zien sinds begin 2016. De laatste maanden schommelt de koers van het aandeel ABN Amro rond de laagste niveaus over de laatste 3 jaar. Toch zijn er enkele lichtpuntjes waarom het aandeel nu misschien wel aantrekkelijk kan zijn om te kopen.

Meerjarige grafiek aandeel ABN Amro
Meerjarige grafiek aandeel ABN Amro

Dividend ABN Amro

Op basis van het uitgekeerde dividend van de afgelopen jaren heeft het aandeel nu een aantrekkelijk (bruto) dividendrendement van bijna 9 procent. Nu laat de uitkeringsratio voor het dividend wel ruimte om dit dividend te wijzigen waardoor het rendement lager kan worden in de toekomst. Mocht dit niet het geval zijn dan is het dividendrendement aantrekkelijk.

Vanaf 2018 is de dividenduitkeringsratio vastgesteld op 50% van de bestendige winst, exclusief bijzondere posten die de winstgevendheid aanzienlijk verstoren. – Bron: Investor Relations ABN Amro


Aandeel ABN Amro, laagste koers in jaren en hoog dividend (TA)

Technische analyse aandeel ABN Amro

Een ander lichtpunt is de technische analyse en de huidige koers. De koers van het aandeel ABN Amro ligt nog net boven de horizontale lange termijn steun (1). In 2016 bleek dit ook een niveau te zijn waar de koers rekening mee leek te houden. Toen was dit nog een weerstand. Bij een herstel van de koers liggen er diagonale weerstanden op ongeveer 16,50 euro. Eenmaal hier doorheen ligt er ruimte tot de middellange termijn weerstand (3) op 18,69 euro. Daarnaast is er ook nog de RSI indicator (4) die nog net boven de zone van oversold weet te blijven. Dips in deze indicator bleken al vaker momenten te zijn waarna de koers een herstel liet zien. Natuurlijk zijn resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst maar misschien is het moment gekomen dat beleggers het aandeel weer weten te vinden.

Lees meer op het ABN Amro forum

Technische analyse ABN Amro 28 november 2019 (daggrafiek)
Technische analyse ABN Amro 28 november 2019 (daggrafiek)

Legenda bij grafiek(-en) + disclaimer
Groene lijnen = steunlijnen
Rode lijnen = weerstanden
Disclaimer: de technische analyses op www.beursig.com zijn geen advies tot kopen, houden of verkopen van een aandeel of ander beleggingsproduct. Een technische analyse kan achterhaald worden na verloop van tijd, nieuws en/of (macro) economische ontwikkelingen.