5 strategieën waarmee je je rendement kunt vergroten

5 strategieën waarmee je je rendement kunt vergroten

Ben je begonnen met het beleggen op de beurs en wil je weten hoe je je rendement zo gemakkelijk mogelijk kunt vergroten? Er zijn geen gemakkelijke manieren om snel rijk te worden, want anders hadden de meeste beleggers allemaal dezelfde strategie gehad. Maar er zijn wel een aantal strategieën die je kunt proberen, die goed kunnen werken.

 

Deze strategieën zijn het proberen waard

Of een strategie iets voor je is, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Niet alle beleggingsstrategieën zijn voor iedere belegger even interessant. Het is namelijk vooral afhankelijk van hoeveel risico je bereid bent te nemen. Bij de strategieën met een hoger risico, kun je ook meer rendement verwachten, maar het risico spreiden is vaak een verstandigere optie.

 

Periodiek beleggen

Begin je met beleggen of is het je strategie om vooral op de langere termijn te gaan beleggen? Dan is het periodiek beleggen waarschijnlijk een optie die aantrekkelijk kan zijn. Met periodiek beleggen, leg je maandelijks een vast bedrag in bij wereldwijde aandelen. Dit is een zogenaamde exchange traded fund (ETF). Als de beurs hoog staat, wordt er meestal weinig gekocht. Als de beurs laag staat, wordt er veel gekocht. Maar over de tijd betaal je wel een normale prijs voor aandelen. Op die manier is je risico zo laag mogelijk.

 

Het is daarbij wel een kwestie van de lange adem. Door het lage risico is deze strategie aantrekkelijk voor beginnende beleggers, of mensen die het niet erg vinden om langer te wachten op rendement. Je kunt er je rendement wel mee vergroten. Maar let op: sommige beleggingskantoren rekenen hiervoor transactiekosten.

 

Kies voor beleggingen met een hoge waarde

 

Je kunt ook kiezen voor beleggingen met een hoge waarde. Dit is beleggen met de beste aandelen. Het betekent dat je kiest voor aandelen van bedrijven die altijd aan de top van hun niche, branche of sector staan. Kies bijvoorbeeld voor de top 3 uit verschillende industrieën. Kies je voor aandelen, dan zouden Apple, Microsoft, Shell, KPN of Ahold hieraan voldoen. Deze marktleiders hebben vaak veel kracht als het gaat om de prijzen van hun producten en/of diensten. Op die manier kunnen ze de marges op peil houden. Beleggers kunnen daarvan profiteren.

 

Het is ook geen lastige strategie. Je belegt alleen in aandelen die veel waard zijn. Ondanks dat je de aandelen kunt spreiden, is er wel een relatief hoog risico op het verliezen van je inleg. Gaan de aandelen wereldwijd omlaag, dan merk je dat meteen aan je portefeuille. Je kunt deze aandelen zien als een ‘slotgracht’. Maar het is wel belangrijk dat je dan ook goed kijkt naar de ontwikkelingen daarbuiten. De transactiekosten vallen bij deze strategie wel mee, maar het hoge risico is alleen voor echte waaghalzen. Een technische analyse kan je helpen bij het opzetten van een beleggingsstrategie met hoge waardes.

 

5×20 belegging

Houd je niet van al je eieren in een mandje leggen, dan kun je ook kiezen voor de 5×20 belegging. In dit geval deel je verschillende beleggingen op in vijf soorten, waar je ieder voor 20 procent in belegt. Op die manier kun je meteen een heel portefeuille inkleuren als je net begint met beleggen. De strategie wordt door veel succesvolle beleggers gebruikt. Je kunt deze strategie namelijk jarenlang volhouden en er is niet veel onderhoud aan nodig.

 

Zo kies je bijvoorbeeld voor 20 procent large caps wereldwijd, 20 procent aan global commodities, 20 procent aan lokale small caps, 20 procent aan aggregate bonds en dan 20 procent van een sector naar keuze. Denk bijvoorbeeld aan groene energie, gezondheid of de waterindustrie.

 

Op die manier kun je je inzet spreiden. Wel is het belangrijk om te onthouden dat je per sector ook een groter risico loopt. Met name bij de sector naar keuze speelt dit probleem. Het is dus belangrijk om regelmatig om te kijken naar je aandelen en oog te houden voor de actualiteiten in de wereld.

 

5 strategieën waarmee je je rendement kunt vergroten

Kansen spreiden

 

Net als bij de 5×20 belegging, kun je er ook voor kiezen om je aandelen op te splitsen in verschillende thema’s. Op die manier kun je je kansen spreiden en het risico op verlies van je inleg verkleinen. Dat is iets wat je op de gokmarkt ook vaak tegenkomt. Succesvolle gokkers wedden vaak op sportwedstrijden. Maar het is daarbij mogelijk om meerdere weddenschappen tegelijkertijd af te sluiten. Zo zijn er ook weddenschappen waarbij je kunt wedden op twee van de drie uitkomsten. Op die manier is de kans om de inleg te verliezen een stuk kleiner. Het rendement is niet meteen erg hoog, maar het leidt er wel toe dat je deze strategie langer vol kunt houden.

 

In een betrouwbaar online casino kom je deze strategieën ook vaak tegen. Door je risico te spreiden over verschillende spellen, zet je niet meteen alles in en doe je langer met je gekozen budget. Met beleggen kun je dezelfde strategie toepassen als bij het inzetten op kansspelen.

 

Kies voor koersvaste beleggingen

 

Een laatste strategie die we aanraden is de koersvaste strategie. Hierbij kies je vooral voor aandelen van bedrijven die je goed kent en begrijpt. Een bekende belegger die op deze manier werkt, is Warren Buffett. De meesterbelegger is op deze manier zeer rijk geworden. Hij kiest alleen voor bedrijven waar hij voldoende kennis van heeft en de actualiteiten op de markt maken hem niet uit. Hij snapt weinig van technologie en heeft daarom amper aandelen gekocht in de twintigste eeuw op dit gebied. Er waren hoge verwachtingen van internet. Toen die hype stopte, raakten veel beleggers hun inleg kwijt.

 

Buffett bleef stabiel met zijn portefeuille. Als je je vasthoudt aan je eigen strategie en alleen belegt in bedrijven die je snapt, kun je daarmee dus snel rendement behalen.

Investeren in crypto? Op Bitvavo kun je meer dan 150 digitale valuta kopen, verkopen en bewaren!

Victor Popup Bottom Template

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

 

Doe dit via een van de volgende crypto exchanges: