5 mogelijkheden om je geld te beleggen

De meeste mensen willen graag geld verdienen met beleggen, maar dit blijkt toch vaak nog lastiger dan gedacht. In dit lijstje hebben we het over de verschillende mogelijkheden en de bijbehorende risico’s. Elk belegde geld heeft namelijk een risico en elk persoon heeft een andere risicobereidheid. We stellen hierbij een schaal van 1 tot 10, waarbij 10 een heel hoog risico en een hoog rendement representeert. Als het verlies groot is staat hier automatisch een hoog rendement tegenover mits de gewilde uitkomst zich toch voordoet. De markt is niet te voorspellen, maar het is altijd mogelijk om meer goede keuzes dan slechte te maken!

5 mogelijkheden om je geld te beleggen

Aandelen

Aandelen zijn een van de meest bekende en veel behandelde beleg methodes. Hoewel het risico relatief groot is, zijn er ook veel winsten te behalen. Er zijn meerdere manier op beleggen in aandelen. Zo kan je kiezen voor groei-, dividend – en Blue Chips-stocks. Deze manieren van beleggen hebben allemaal een ander doel en het is belangrijk om deze uit te vogelen. Het is bij aandelen erg belangrijk om onderzoek te doen naar verschillende bedrijven. Weet wat je doelen en eventuele risico’s zijn. Koop niet te snel je aandelen en doe vooral goed research. Aandelen staan op een de 6e plek in de risico/rendement schaal, omdat aandeelhouders bij faillissement als laatste het geld terugkrijgen. Je bent namelijk deels eigenaar van het bedrijf en de vreemd vermogen verstrekkers (leningen bij banken en crediteuren) worden het eerst terugbetaald. 

Opties

Deze optie (haha) is er een voor de gevorderde beleggers. Het is een heel hoog risico die ongelofelijke rendementspercentages kunnen brengen. Maar de kans is ook heel groot dat je 100% van je inleg vermogen verliest. Je koopt namelijk een optie in de hoop dat een aandeel stijgt of daalt. Je kan zo jezelf verzekeren tegen zowel koersstijgingen als -dalingen. Voor een uitgebreidere uitleg kan je op de volgende link klikken. Als het aandeel de verkeerde kant opgaat (dit kan ook een koersstijging zijn) dan verlies je 100% van het belegde geld, omdat de optie niet uit te oefenen is. Maar het kan ook goed zijn dat een aandeel met maar 3 euro stijgt en je een rendement van 200% hebt. Om deze reden staan opties op plek 9 in de schaal.

Sportwedstrijden

Ben jij een echte sportfan of heb je het je hobby gemaakt om te gokken op wedstrijden? Dan is dit een van de leukste beleg methodes. Het wordt dan ook vaker gezien als amusement dan echt investeren. Maar heb jij veel verstand van bijvoorbeeld voetbal en ken je de geschiedenis van de clubs, is er toch vaak wat uit te halen. Het risico zit hem erin dat er altijd iets compleet onverwachts kan gebeuren. Het gebeurd dan ook regelmatig dat mensen toch een verkeerde keuze maken bij het sportwedden online of tegen vrienden. Hierom staat het wedden op sportwedstrijden ook hoger in de lijst met een hogere risico’s met een 9 op de schaal.

Video met onverwachte voetbaluitslagen: https://www.youtube.com/watch?v=q3Bzoca3dfc

Obligaties

Obligaties staan daarentegen veel lager dan de hierboven besproken opties. Als vreemd vermogen verstrekker voor bedrijven en de overheid ben je veel meer verzekerd van je geld als bij aandelen. Zo krijg je al een van de eerste je geld terug bij failissementen. Hier tegenover staat dan ook een laag rendement. Ben je wat ouder, maar wil je toch meer winst boeken dan het geld droog op een spaarrekening te zetten, kies dan voor obligaties. Vaak wordt er ook gebruikt gemaakt van een mix tussen aandelen en deze schuldbewijzen. Je kiest er namelijk voor een soort kleine lening af te sluiten met een groter instituut. Deze manier van ruilen over de tijd, komt voor veel bedrijven en overheden goed te pas , omdat zij vervroegde uitgaven en investeringen kunnen verrichten. Toch is er een groter risico op tegenvaller dan de welbekende spaarrekening, dus krijgt de obligatie een plaatsing van 3 op de schaal. Tegenover geld staan ALTIJD risico’s.

Cryptocurrency

Crypto is een steeds grotere trend voor het investeren van je geld. Er is dan ook keuze uit honderden verschillende coins en methodes. Voor nu kan crypto veel waard zijn, maar het is niet onderbouwd door een heel bedrijf. Het werkt dus wat anders en hiervoor is het uitermate belangrijk om je goed te verdiepen in deze wereld. Het kan namelijk zijn dat crypto geen algemeen betaalmiddel wordt en dan zullen deze markten helemaal instorten. Omdat niemand zijn geld wilt verliezen moet je een vertrouwde onderzoekstechniek uitvoeren. Kijk hiervoor online of vraag advies aan ervaren beleggers. Omdat er net als bij aandelen een uitgestrekte rij aan opties is, is het lastiger om dit op een schaal te bepalen. Het krijgt een gemiddelde plek van 7.

Investeren in crypto? Op Bitvavo kun je meer dan 150 digitale valuta kopen, verkopen en bewaren!

Victor Popup Bottom Template

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

 

Doe dit via een van de volgende crypto exchanges: