Deze 2 interessante REITs betalen maandelijkse dividenden

Heel wat beleggers die graag ook hun graantje willen meepikken van de vastgoedmarkt kiezen ervoor om te gaan investeren in een zogenaamde REIT of Real Estate Investment Trust. Een REIT is een bedrijf dat ervoor heeft gekozen om louter en alleen te investeren in vastgoed. Het doet deze investeringen niet met als doel om ze terug met winst te verkopen. In plaats daarvan wordt het vastgoed verhuurd waardoor er een bepaalde stroom aan inkomsten mee kan worden gerealiseerd. Die inkomstenstroom kan niet alleen gunstig zijn voor het bedrijf zelf, maar ook voor haar investeerders. Voor verschillende populaire REITs geldt immers dat ze hun inkomsten grotendeels uitbetalen aan hun investeerders onder de vorm van een maandelijks dividend. Wij stellen op deze pagina alvast twee REITs aan u voor die ook u een leuk passief inkomen kunnen opleveren.

1.) STAG Industrial

STAG Industrial wordt vandaag de dag bestempeld als een zogenaamd ‘blue chip’ aandeel. Dit betekent dat het zich mag rekenen tot één van de meest gewaardeerde evenals de meest solide aandelen op de markt. Dat is eigenlijk ook niet meer dan terecht. Door de jaren heen heeft STAG Industrial een uitstekende organische groei aan de dag gelegd. Niet alleen is haar vastgoedportefeuille sterk uitgebreid en gediversifieerd, daarnaast kan ze ook terugvallen op een uitmuntende balans. De sterk toegenomen diversiteit heeft er samen met de lage schuldenlast voor gezorgd dat deze REIT steevast op de watchlist is terug te vinden van heel wat gerenommeerde investeerders. Het dividendrendement van STAG Industrial bedraagt op moment van schrijven 3,49 procent op jaarbasis. Dit is een gezond dividendrendement. Bovendien zien investeerders in deze onderneming het dividend maandelijks uitbetaald worden. Ideaal dus voor investeerders die graag een passief inkomen willen realiseren met hun investeringen.

2.) Realty Income Corporation

Eén van de bekendste REITs die er bestaan op deze planeet luistert naar de naam ‘Realty Income Corporation’. Het betreft een REIT die zich heeft gespecialiseerd in commerciële panden voor enkele huurders. Deze panden zijn terug te vinden in landen zoals de Verenigde Staten, Puerto Rico evenals het Verenigd Koninkrijk. In het merendeel van de gevallen wordt er voor deze panden gebruik gemaakt van zogenaamde NNN leasingen. Opmerkelijk is dat deze onderneming ervoor heeft gekozen om een handelsmerk op te zetten voor de naam ‘The Monthly Dividend Company’. Dit maakt meteen duidelijk dat ze zich wil profileren als één van de weinige bedrijven in de wereld die ervoor kiest om haar aandeelhouders te belonen met een maandelijks dividend.

Op moment van schrijven geldt voor deze onderneming dat ze meer dan 6.483 eigendommen in bezit heeft. Dit voor in totaal meer dan 106,3 miljoen vierkante meter. Verschillende bekende partijen zijn sinds jaar en dag ook trouwe huurders van de panden die deze onderneming bezit. Het gaat hierbij niet alleen om Walgreens, maar ook om 7-Eleven, Dollar General, FedEx evenals Dollar Tree en LA Fitness. Ook de AMC Theatres, Walmart en Sainsbury’s zijn bekende namen die op de huurderlijst van deze onderneming zijn terug te vinden. Voor Realty Income geldt dat ze reeds een behoorlijke tijd meedraait op de markt waardoor u er relatief veilig in kunt investeren. Het dividendrendement dat u op moment van schrijven op jaarbasis kunt verwachten bedraagt bovendien een zeer aantrekkelijke 4 procent.