Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com VanEck lanceert een ETF voor digitale assets / blockchaintoepassingen
VanEck lanceert een ETF voor digitale assets / blockchaintoepassingen

investeren in cryptovaluta beleggen in cryptovaluta beleggen in blockchain
  • De VanEck Vectors Digital Assets Equity UCITS ETF biedt beleggers blootstelling aan het groeiende aantal bedrijven dat zich bezighoudt met blockchaintoepassingen
  • Deze pure-play ETF richt zich op bedrijven die ten minste 50% van hun omzet halen uit digitale assets

Vermogensbeheerder VanEck introduceert vandaag de VanEck Vectors Digital Assets Equity UCITS ETF op de London Stock Exchange en Deutsche Börse Xetra. Met dit fonds kunnen beleggers beleggen in bedrijven die via digitale assets de blocktransformatie van de economie bevorderen.

Bij digitale assets draait het om blockchaintoepassingen. Enerzijds gaat het om cryptovaluta’s zoals bitcoin en ethereum, en anderzijds om zogenoemde niet-vervangbare tokens (NFT’s, non-fungible tokens) en DApps (decentralised applications). “De digitale revolutie heeft gevolgen voor grote delen van onze economie”, zegt Martijn Rozemuller, CEO Europa bij VanEck. “We hebben hier niet te maken met een kortetermijnhype, maar met een structurele ontwikkeling die gevolgen heeft voor de lange termijn. Blockchaintechnologie wordt steeds breder ingezet en beperkt zich al lang niet meer tot cryptovaluta’s. De toekomstperspectieven van deze technologie maken de sector dan ook zeer interessant voor beleggers.”

De VanEck Vectors Digital Assets Equity UCITS ETF biedt beleggers gediversifieerde blootstelling aan bedrijven die actief zijn in de crypto- en blockchainsector. Hieronder vallen bijvoorbeeld aanbieders van handelsplatformen voor digitale assets, hardwarefabrikanten, cryptominers en aanbieders van betaaldiensten. Daarnaast richt de ETF zich op bedrijven die de handel en opslag van cryptovaluta’s mogelijk maken, op bedrijven die diensten op het gebied van blockchainpatenten aanbieden, en ook op banken en vermogensbeheerders die de traditionele financiële wereld en de digitale-asseteconomie met elkaar verbinden.


VanEck lanceert een ETF voor digitale assets / blockchaintoepassingen

De ETF biedt brede blootstelling aan de crypto- en blockchainsector

“In de afgelopen jaren hebben digitale assets wereldwijd een enorme ontwikkeling doorgemaakt”, stelt Gabor Gurbacs, Director Digital Assets Strategy bij VanEck. “Cryptovaluta’s zijn sterk gegroeid. Daarvan profiteren bedrijven die de daarvoor benodigde infrastructuur aanbieden en de handel met digitale assets en de benodigde achtergrondprocessen mogelijk maken. Voor beleggers die niet rechtstreeks in bepaalde cryptovaluta’s kunnen of willen beleggen, is deze ETF een goed alternatief. Met deze ETF kunnen zij gericht, maar tegelijkertijd ook gespreid beleggen in bedrijven in de crypto- en blockchainsector en profiteren van de gunstige ontwikkelingen binnen deze sector.”

De VanEck Vectors Digital Assets Equity UCITS ETF repliceert de koers van de MVIS Global Digital Assets Equity Index, een index van bedrijven uit de digitale-assetsector. In de index worden uitsluitend bedrijven opgenomen die ten minste 50% van hun omzet halen uit digitale-assetprojecten, of bedrijven die de potentie hebben dit percentage te bereiken. De ETF belegt echter noch direct noch indirect in derivaten van cryptovaluta’s of digitale assets.

Meer over beleggen in blockchaintechnologie op het beursforum

DEEL MET VRIENDEN


DEGIRO LYNX Binck Bolero
Aandelen ING à €1.000 €2,30 €6,00 €8,00 €7,50
Aandelen Inbev €10.000 €5,00 €6,00 €16,00 €15,00
Turbo à €1.000 €2,30 €5,40 €8,00 €7,50
1 calloptie AEX €0,95 €0,99 €2,75 €3,00
Beleg met lage tarieven, klik voor meer informatie

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.