Pharming rekent op verdere groei in 2021 + technische analyse

aandeel pharming aandelen Pharming

Biotechnologiebedrijf Pharming heeft er met 2020 een zeer gunstig jaar opzitten. Tijdens het coronajaar 2020 slaagde het bedrijf er dan ook in om een omzetgroei te realiseren van zomaar even 9,9 procent tot een bedrag van 185,7 miljoen euro. Ondanks het feit dat er sprake was van een behoorlijke stijging in de omzet is het opvallend dat het bedrijf zich tot dusver niet heeft uitgelaten over de winstgevendheid. Deze viel over het jaar 2020 dan ook enigszins tegen.


Pharming rekent op verdere groei in 2021 + technische analyse

Aanzienlijk toegenomen verkopen Ruconest

De omzetgroei die in het jaar 2020 werd gerealiseerd is voor een significant deel afkomstig van Ruconest. Het gaat hierbij concreet om een middel dat werkt tegen angio-oedeem. De groei is aanzienlijk, niet in het minst omdat de Amerikaanse dollar behoorlijk zwak stond. In Europa was er sprake van een nog veel grotere  groei, niet in het minst als gevolg van de verdere uitbreiding van de verkoopactiviteiten met 69 procent. Dit gezegd hebbende bleef het bedrag in absolute cijfers beperkt met een waarde van 8,3 miljoen euro.

Nettowinst voor Pharming daalde

Ondanks de aanzienlijke groei in omzet is het wel zo dat het bedrijf had af te rekenen met een dalende nettowinst per aandeel. Deze daling was goed voor een percentage van 12,1 procent tot een bedrag van 5,1 eurocent. Volgens Pharming zelf is dit voornamelijk het gevolg van negatieve valuta-effecten. Toch ziet het bedrijf de toekomst rooskleurig tegemoet. De verwachting is dan ook dat de aanhoudende groei van de verkoop van Ruconest zich zal blijven doorzetten. Deze winstgevendheid is belangrijk, dit is iets dat voor beleggers doorslaggevend kan zijn in het wel of niet willen kopen van het aandeel Pharming.

Gerealiseerde groei in een moeilijk jaar

Tijdens verschillende gesprekken met één van de topnamen van het bedrijf Pharming werd verschillende malen benadrukt dat de gerealiseerde omzetgroei tot stand is gekomen in een lastig jaar. De coronapandemie heeft er namelijk voor gezorgd dat er een behoorlijke impact was op niet alleen de verkoop-, maar ook op de marketingactiviteiten. Deze moesten als gevolg van de pandemie namelijk voor het overgrote merendeel online plaatsvinden. De omzetgroei en de winst per aandeel vielen dus in positieve zin mee.

Verwachtingen voor het jaar 2021

Voor het jaar 2021 wordt een aanhoudende groei van inkomsten verwacht. Dit in het bijzonder uit de verkoop van Ruconest. De aanhoudende omzetgroei wordt voornamelijk verwacht in de Verenigde Staten en in Europa. De nettowinst zal in het lopende jaar naar alle waarschijnlijkheid kunnen oplopen wanneer de marketing- en verkoopactiviteiten weer op een normaal niveau komen. Pharming verwacht omwille van die reden dan ook geen nood te hebben aan een aanvullende financiering om een goede continuïteit te kunnen realiseren voor haar huidige activiteiten.

Analisten en technische analyse aandeel Pharming

Er is maar een beperkt aantal analisten dat het aandeel Pharming opvolgt. Toch zijn 5 van de 6 laatste bekende adviezen en koersdoelen positief en hoger dan de actuele koers. In de onderstaande tabel staan deze 6 koersdoelen en adviezen. Het gemiddelde koersdoel bedraagt 1,823 euro, met de slotkoers van 1,109 euro op maandag 29 maart geeft dit een opwaarts potentieel van bijna 61 procent. Deze koersen zijn ook aangegeven in onderstaande technische analyse.

U kunt alleen verder lezen wanneer u een premiumaccount heeft.

DEGIRO LYNX Binck Bolero
Aandelen ING à €1.000 €2,30 €6,00 €8,00 €7,50
Aandelen Inbev €10.000 €5,00 €6,00 €16,00 €15,00
Turbo à €1.000 €2,30 €5,40 €8,00 €7,50
1 calloptie AEX €0,95 €0,99 €2,75 €3,00
Beleg met lage tarieven, klik voor meer informatie

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.