Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Beurscrash lijkt er aan te komen volgens topbelegger Michael Burry


Uw advertentie hier?


Beurscrash lijkt er aan te komen volgens topbelegger Michael Burry

beurscrash aandelencrash

Inmiddels heeft topbelegger Michael Burry zijn sporen meer dan verdiend als het gaat om grote gebeurtenissen op de financiële markten. Burry maakte vooral naam als investeerder die de hypotheekcrisis in de VS aan zag komen en hier tussen 2007 en 2010 een fortuin aan verdiende. Deze gebeurtenis werd verfilmd (The Big Short) en is één van de bekendste films over geld. Recentelijk kwam nog een voorspelling uit en die ging over de inmiddels beruchte shortsqueeze van het aandeel GameStop. In 2019 kocht hij voor 17 miljoen dollar aan aandelen van het bedrijf en schreef het bestuur aan om onder meer eigen aandelen te kopen. Hij was overtuigd van de onderwaardering van het aandeel, een bestuur dat te kort schoot en dat de opgebouwde shortposities op het aandeel onterecht tot extreme hoogte steeg. In de afgelopen weken brak de koers uit, volgde een shortsqueeze en steeg het aandeel met 2.500 procent in korte tijd. De volgende voorspelling is een beurscrash op korte termijn.

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
Short op Tesla

Burry was recent ook kritisch op de beurswaarde van Tesla en het handelen van Elon Musk. Burry staat bekend om uitspraken te delen via Twitter en kort daarna (helaas) weer te wissen. Zo werd gedeeld dat hij in december short ging op het aandeel Tesla. Hij speelt dus in op een daling van het aandeel Tesla. Ook sprak hij zijn verbazing uit over het feit dat Tesla voor 1,5 miljard dollar aan bitcoins kocht. Dit is volgens Burry vooral om de aandacht af te leiden van problemen die bij Tesla spelen. Een deel van deze problemen spelen zich af in China waar toezichthouders hun zorgen uiten over de veiligheid en kwaliteit van de wagens van Tesla.

Beurscrash lijkt er aan te komen volgens topbelegger Michael Burry
Michael Burry short op Tesla

Aankomende beurscrash

Een andere voorspelling van Burry is een beurscrash in de komende maanden. Ook dit werd via Twitter gedeeld. Volgens Burry zit de markt nu in een blow off top. Dit is een stijging die soms bijna exponentieel lijkt te gaan. Koersen stijgen zo hard dat het bij het keerpunt ook weer hard kan gaan dalen. Een voorbeeld van dit fenomeen is waarin veel Amerikaanse small-caps verkeren. Hiervan zijn er veel vertegenwoordigd in de Russell 2000 index. Misschien een onbekende index maar de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq kunnen deze index niet bijhouden sinds het dieptepunt van de coronacrash in 2020.

Beurscrash lijkt er aan te komen volgens topbelegger Michael Burry
Michael Burry over trading apps

Een deel van deze mogelijke blow off top komt ook uit de sterke groei van trading apps zoals die van Robinhood. In het bovenstaande bericht dat Burry deelde op Twitter is te zien dat dergelijke apps beleggen als een spelletje doen lijken. Niets is minder waar, beginners kunnen vrij eenvoudig complexe en riskante producten kopen. Daarnaast blijken aandelen met een lage koers ook erg populair te zijn bij beginnende beleggers. Een veelvoorkomend misverstand is dat een lage koers een hoog rendement kan opleveren. Echter 10 aandelen van 10 dollar die 10 procent stijgen hebben eenzelfde rendement als 1 aandeel van 100 dollar dat 10 procent stijgt.

Tot slot liet Burry zich ook uit over de gekte omtrent bitcoin en dogecoin. Over dogecoin deelde hij op Twitter “doge’s breakfast” wat lijkt op de uitspraak “a dog’s breakfast” oftewel een rommel. De financiële markten zijn bezig met meerdere bubbels te creeren of verder op te blazen, de vraag is wanneer deze zal knappen. Het is nu afwachten of Michael Burry het wederom juist heeft met een grote gebeurtenis op de financiële markten.

Volg uw favoriete aandelen op het beursforum

DEEL DIT ARTIKEL


DEGIRO LYNX Binck Bolero
Aandelen ING à €1.000 €2,30 €6,00 €8,00 €7,50
Aandelen Inbev €10.000 €5,00 €6,00 €16,00 €15,00
Turbo à €1.000 €2,30 €5,40 €8,00 €7,50
1 calloptie AEX €0,95 €0,99 €2,75 €3,00
Beleg met lage tarieven, klik voor meer informatie

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.