Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Beursig.com beleefde in 2020 een recordjaar


Uw advertentie hier?


Beursig.com beleefde in 2020 een recordjaar

Beursig logo thumbnail

coronavirus, lage rente, hecht beleggersforum en klantbetrokkenheid zorgen voor sterke groei

  • Coronavirus en lage rente zorgen voor veel nieuwe beleggers
  • +37% meer unieke bezoekers in 2020 t.o.v. 2019
  • Ruim 1 miljoen paginavertoningen per maand
  • Hecht beleggersforum en sterke klantbetrokkenheid

 2020 was voor Beursig.com een recordjaar waarbij drie factoren veel invloed hadden. Dit waren de uitbraak van het coronavirus, de historisch lage rente en de combinatie tussen een hecht beleggersforum en een sterke klantbetrokkenheid.

Coronavirus

Zo was er de uitbraak van het coronavirus waardoor er in het voorjaar een sterke daling op de aandelenbeurzen was. Veel nieuwe beleggers maakten hierdoor sneller de stap naar de beurs. Waarbij een groot deel van deze groep nog twijfelde vanwege de kort daarvoor bereikte hoogste koersen ooit was de daling de kans om te beginnen met beleggen. Dit zal voor velen een succesvolle start zijn geweest want veel indexen herstelden vanaf het dieptepunt met minimaal 50 procent.

Lage rente

De lage rente was een andere reden waardoor de beurs veel nieuwe beleggers kon verwelkomen. Met een rente die vrijwel op het nulpunt staat en een reële rente die zelfs negatief is willen consumenten dat hun spaargeld een rendement oplevert. Met sparen is er dus geen rendement meer aangezien de inflatie hoger is dan de ontvangen rente. In 2020 ging er dus veel spaargeld naar een effectenrekening.

Hecht beleggersforum en sterke klantbetrokkenheid

De derde pijler van de sterke bezoekersgroei van Beursig.com is de combinatie van een hecht beleggersforum en een sterke klantbetrokkenheid. De interactie en binding tussen forumleden is uitstekend. Forumleden delen veel kennis, stellen vragen en zijn behulpzaam naar wie zijn of haar eerste stappen op de beurs zet. Dit komt onder meer naar voren uit de sterke groei van het aantal nieuwe forumleden op één van de grootste beleggersfora van de Benelux. Uit analytische gegevens blijkt ook dat de gemiddelde duur van een bezoeker op de website en het aantal bezochte pagina’s bovengemiddeld is ten opzichte van de sector. Het bounce-percentage laat zien hoeveel bezoekers na de eerste pagina een website verlaten, dit is lager dan gemiddeld in de sector van financiën en beleggen.

Unieke bezoekers per week 2020 vs 2019
Unieke bezoekers per week 2020 vs 2019

Recordjaar in enkele cijfers

De brand awareness van Beursig.com groeide in 2020 en zette hiermee de traditie voort van een solide jaarlijkse groei sinds de oprichting begin 2012. In een vogelvlucht is de groei in de volgende cijfers terug te zien.

  • De groei van 37 procent in het aantal unieke bezoekers ten opzichte van 2019 kwam met name uit België en Nederland. Het aantal Nederlandse bezoekers groeide maar liefst met 112 procent. Opvallend is dat de Verenigde Staten goed was voor de derde plek qua unieke bezoekers. Dit komt ongetwijfeld door een aantal dubbele noteringen van beursgenoteerde Belgische en Nederlandse bedrijven.
  • Bovenstaande vertaalde zich natuurlijk ook in een toename van bezoekers met een desktop/laptop of smartphone. De tablet neemt af qua populariteit, dit is ook iets dat terug te zien is in de wereldwijde verkoop van tablets.
  • Het aantal paginavertoningen groeide tot ruim 1 miljoen per maand. Hier was een duidelijke piek te zien tijdens de sterke daling op de beurzen. Buiten deze gebeurtenis was er elke maand een ruime dubbelcijferige groei in het aantal unieke bezoekers en paginavertoningen dan dezelfde maand in 2019.
  • Bekijken wij de samenstelling van de bezoekers dan is daar meer diversiteit in gekomen dan voorgaande jaren. Zo zijn er meer vrouwelijke bezoekers en ook meer jonge bezoekers bijgekomen. Beleggen is lang niet meer alleen voor de man voorbij de 40 jaar.

Outlook voor 2021

Het nieuwe beursjaar zal naar verwachting minder volatiel verlopen dan 2020. Hiermee zullen pieken in bezoekersaantallen wellicht minder worden. Vol vertrouwen verwachten wij ook in 2021 een bezoekersgroei te zien, mede door de blijvende toestroom van nieuwe beleggers. De brand awareness zorgt niet alleen voor een toename in bezoekers maar ook een binding hiermee. Dit resulteert niet alleen in een bezoekersgroei maar ook in terugkerende en jarenlange samenwerkingen met adverteerders die deze doelgroep graag willen bereiken.

Bezoek hier het beleggersforum

DEGIRO LYNX Binck Bolero
Aandelen ING à €1.000 €2,30 €6,00 €8,00 €7,50
Aandelen Inbev €10.000 €5,00 €6,00 €16,00 €15,00
Turbo à €1.000 €2,30 €5,40 €8,00 €7,50
1 calloptie AEX €0,95 €0,99 €2,75 €3,00
Beleg met lage tarieven, klik voor meer informatie

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.