Beursgang van Coinbase gaat een mijlpaal worden voor de crypto-industrie

verschil tussen ethereum en bitcoin

Coinbase is één van de grootste platformen waarop cryptovaluta zoals bitcoin en altcoins kunnen worden verhandeld. Deze week werd de aanvraag voor de beursgang van Coinbase ingediend bij de, Amerikaanse beursautoriteit, SEC (Securities and Exchange Commission). Het bedrijf werd in 2012 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een gevestigde naam in de crypto-industrie. De crypto-industrie werd lange tijd wat argwanend benaderd door de financiële wereld en autoriteiten. Inmiddels is dit aan het veranderen en toeval of niet de populaire cryptomunt bitcoin bereikte de afgelopen tijd weer nieuwe records.


Beursgang van Coinbase gaat een mijlpaal worden voor de crypto-industrie

Beursgang van Coinbase

Op moment van schrijven staat de bitcoin op een record van bijna 23.700 dollar bij hoge volumes. Juist deze volumes zijn de basis van de inkomsten voor een bedrijf als Coinbase. Coinbase, met het hoofdkantoor in San Francisco, maakte nog geen details bekend hoe het naar de beurs wil gaan.

Een traditionele beursgang, waarbij banken ervoor zorgen dat instellingen voor een vaste prijs de eerste posities in kunnen nemen lijkt bijna ondenkbaar. De cryptowereld, en waarschijnlijk dus ook Coinbase en zijn werknemers, hebben het niet zo op de gevestigde orde in de financiële wereld.

Er zijn alternatieven zoals een beursgang waarbij aandelen direct aan het geïnteresseerde publiek worden verkocht. Dit is ook toegepast bij de beursgangen van Slack en Spotify. Wellicht is een beursgang zoals met SPAC aandelen ook een alternatief.

Wind in de zeilen

Bij een uiteindelijke beursgang moet het bedrijf ook openheid van zaken geven over de omzet. In 2018 haalde het bedrijf 300 miljoen dollar op en werd de waarde van het bedrijf op 8 miljard dollar geschat. Wat dat betreft heeft de beursgang van Coinbase de wind in de zeilen mee, de markt voor IPO’s (beursgangen) floreert, bitcoin staat op recordhoogte en de interesse in cryptovaluta neemt sterk toe.

Om zich meer te diversifierën zijn er de laatste jaren ook veel overnames gedaan. Het bedrijf is zo minder afhankelijk geworden van de handelsvolumes. Zo zijn er onder meer ook mogelijkheden gekomen voor het opslaan van cryptovaluta. Klanten betalen hier een commissie voor.

Tot het zover is zal de SEC eerst akkoord moeten gaan. Daarna is het de vraag in welke vorm de beursgang van Coinbase zal plaatsvinden. Dit kan in ieder geval een grote stap betekenen voor de crypto-industrie.

Meer over cryptovaluta op het cryptovaluta forumcryptovaluta forum

DEGIRO LYNX Binck Bolero
Aandelen ING à €1.000 €2,30 €6,00 €8,00 €7,50
Aandelen Inbev €10.000 €5,00 €6,00 €16,00 €15,00
Turbo à €1.000 €2,30 €5,40 €8,00 €7,50
1 calloptie AEX €0,95 €0,99 €2,75 €3,00
Beleg met lage tarieven, klik voor meer informatie

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.