Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Aandeel Tesla breekt records, is het een bubbel of niet? Stem op de poll


Uw advertentie hier?


Aandeel Tesla breekt records, is het een bubbel of niet? Stem op de poll

aandeel Tesla record beurswaarde aandelen kopen

Het aandeel Tesla bereikte wederom een nieuwe all time high en de records volgen elkaar dit jaar snel op. Het aandeel steeg al met bijna 700 procent in 1 jaar tijd. In de tussentijd onderging het aandeel ook nog een stocksplit van 5 nieuwe aandelen voor 1 ‘oud’ aandeel. Misschien is dit ook een deel van het psychologisch effect op veel beleggers, immers een koers van nu net boven de 500 dollar oogt natuurlijk goedkoper dan 2.500 dollar. Uiteindelijk neemt het aantal aandelen ook toe met een factor 5 maar de ogenschijnlijk hoge koers schrikt sommige beleggers af. Voor de verhandelbaarheid is een stock split in veel gevallen wel gunstig.

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
Aandeel Tesla bijna +700%

In 1 jaar tijd steeg het aandeel Tesla met bijna 700 procent, zie ook de onderstaande grafiek. Analisten lijken toch wel verdeeld te worden met zeer uiteenlopende adviezen en koersdoelen. Van de laatste 37 enigszins actuele adviezen zijn er 9 met een koopadvies, 3 met een outperform advies, 12 met een hold advies, 6 underperform, 3 sell en 4 hebben geen advies meer voor het aandeel Tesla. Het gemiddelde koersdoel is 385 dollar, inmiddels is het niet ver meer dan 50 procent boven dit gemiddeld. De vraag rijst of er sprake is van een bubbel.

Koershistorie van het aandeel Tesla
Koershistorie van het aandeel Tesla

Tesla vs. andere autofabrikanten

Niet alleen de duizelingwekkende stijging van bijna 700 procent voor het aandeel Tesla in 1 jaar is opvallend. De grote afwijking ten opzichte van het gemiddelde koersdoel kan ook een signaal zijn. Om het aandeel is perspectief te plaatsen met andere aandelen van autofabrikanten met een veel langere staat van dienst… het aandeel Tesla is inmiddels meer waard dan dat van General Motors, Ford, Fiat Chrysler, Honda, Hyuandai, Daimler, Ferrari, BMW en Volkswagen bij elkaar(!).

Poll: is het aandeel Tesla een bubbel?

De voorstanders en aandeelhouders hebben voorlopig hun gelijk gehaald maar is er sprake van een bubbel, is de prijs normaal of is dit pas het begin? In de onderstaande poll kunt u uw stem geven. Bent u benieuwd wat andere beleggers stemmen deel dan de poll met onderstaande buttons en blijf de poll volgen.

Is het aandeel Tesla een bubbel?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Lees meer op het Tesla forum

DEEL DIT ARTIKEL


DEGIRO LYNX Binck Bolero
Aandelen ING à €1.000 €2,30 €6,00 €8,00 €7,50
Aandelen Inbev €10.000 €5,00 €6,00 €16,00 €15,00
Turbo à €1.000 €2,30 €5,40 €8,00 €7,50
1 calloptie AEX €0,95 €0,99 €2,75 €3,00
Beleg met lage tarieven, klik voor meer informatie

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.