Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Aandelenkoers van Ageas binnen stijgende driehoek + bijna bullish signaal


Uw advertentie hier?


Aandelenkoers van Ageas binnen stijgende driehoek + bijna bullish signaal

aandeel Ageas thumbnail aandelenkoers Ageas

De aandelenkoers van Ageas is sinds het dieptepunt van de coronacrisis met ongeveer 50 procent gestegen. Een koers van 37 euro is nog steeds ruim onder het niveau van rond de 55 euro die eind 2019 werd bereikt. Vanuit het oogpunt van technische analyse komt er waarschijnlijk op korte termijn een ‘bullish’ signaal. Dit signaal is een golden cross wat als koopsginaal gezien kan worden. Wilt u meer over dit signaal en ook wel indicator lezen, lees dan het artikel Golden cross en dead cross herkennen en toepassen. In de onderstaande grafiek laten wij zien dat dit signaal waarschijnlijk op korte termijn ontstaat. Daarnaast is er ook een beweging van de aandelenkoers van Ageas binnen een stijgende driehoek. Ook dit is een positief signaal want doorgaans breekt de koers uit wanneer er een stijgende driehoek is.

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
Aandelenkoers van Ageas vanuit technisch oogpunt

In de onderstaande grafiek is de aandelenkoers van Ageas uitgezet in een daggrafiek. De diagonale lange termijn steun (1) en de horizontale weerstand (2) op 38,40 euro zijn al meerdere keren getest en hielden stand. Beide lijnen vormen de stijgende driehoek die met geel is gearceerd. Bij een opwaartse uitbraak ligt er een volgende horizontale weerstand (3) op ongeveer 40,80 euro. Mocht de koers dan toch door de diagonale steun zakken dan ligt er op 34,70 euro een horizontale steun (4).

Er is op korte termijn een bullish signaal mogelijk wanneer het 50 daags gemiddelde opwaarts het 200 daags gemiddelde doorkruist. Deze stippellijnen staan met blauw (SMA50) en paars (SMA200) aangegeven. Dit signaal noemt men ook wel een golden cross. Bekijken wij dan ook de RSI indicator (6) dan staat deze nog in de neutrale zone.

Technische analyse Ageas 23 oktober 2020 (daggrafiek)
Technische analyse Ageas 23 oktober 2020 (daggrafiek)

U leest meer over het aandeel op het Ageas forum

DEEL DIT ARTIKEL


Legenda bij grafiek(-en):
Groene lijnen = steunlijnen
Rode lijnen = weerstanden

Disclaimer: de technische analyses op www.beursig.com zijn geen advies tot kopen, houden of verkopen van een aandeel of ander beleggingsproduct. Een technische analyse kan achterhaald worden na verloop van tijd, nieuws en/of (macro) economische ontwikkelingen.

DEGIRO LYNX Binck Bolero
Aandelen ING à €1.000 €2,30 €6,00 €8,00 €7,50
Aandelen Inbev €10.000 €5,00 €6,00 €16,00 €15,00
Turbo à €1.000 €2,30 €5,40 €8,00 €7,50
1 calloptie AEX €0,95 €0,99 €2,75 €3,00
Beleg met lage tarieven, klik voor meer informatie

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.