Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Amerikaanse presidentsverkiezingen en de beurs, weetje voor beleggers


Uw advertentie hier?


Amerikaanse presidentsverkiezingen en de beurs, weetje voor beleggers

presidentsverkiezingen en de beurs

Met de Amerikaanse presidentsverkiezingen in aantocht neemt traditiegetrouw de onrust bij beleggers toe. Welke veranderingen zullen er zijn bij een andere president? Als de huidige president herkozen wordt zet hij zijn beleid dan voort? etc. Uit data van Deutsche Bank blijkt een verrassend weetje naar voren te komen dat u als belegger misschien wel kan helpen en vertrouwen kan geven. Daarbij komt ook nog eens kort voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen de oktobermaand die statistisch gezien niet al te best is. Lees hieronder een weetje over de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de beurs.

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
Wat te doen bij presidentsverkiezingen en de beurs?

Trekt u onrust op de beurs snel aan of bent u een koele kikker met een lange termijn visie die weinig aantrekt van bepaalde (macro-) economische evenementen? Uit data van Deutsche Bank blijkt dat het gemiddeld genomen eigenlijk weinig uitmaakt of er een herverkiezing is van een president of dat er een nieuwe president komt. Deutsche Bank vergeleek data van de verkiezingsjaren 1952, 1968, 1976, 2004, 2012 en 2016. Jaren waarin er een recessie plaatsvond zijn buiten beschouwing gelaten, dit waren onder meer 1960, 1980, 2000 en 2008. Al kan men in 2020 afvragen of er ook sprake is van een recessie vanwege de coronacrisis.

In de onderstaande grafiek ziet u wat het gemiddelde koersverloop van de S&P500 was in de verkiezingsjaren. Oktober staat dus al statistisch bekend als een slechte maand en dat komt ook in de grafiek duidelijk terug. De Amerikaanse presidentsverkiezingen en de beurs hebben dus geen slechte invloed op elkaar. Wanneer eenmaal de verkiezingen zijn geweest volgt er een herstel en meestal volgde er zelfs een nieuwe hoogste koers in het verkiezingsjaar. Natuurlijk zijn resultaten behaald in het verleden geen garantie voor de toekomst…

Meer over beleggen op het beursforum

DEEL DIT ARTIKEL


Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.