Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com De beste films over geld, beleggen en de beurs, onze top 10


Uw advertentie hier?


De beste films over geld, beleggen en de beurs, onze top 10

series documentaires televisie films over geld

Bent u gefascineerd door geld, beleggen en de beurs? Dan zullen de films, documentaires en series die hieronder zijn uitgelicht zeker de moeite zijn om te kijken. Eén van de titels in het bijzonder zal beleggers uit Nederland en met name België aanspreken. De Achtste Dag gaat namelijk over de reddingsoperatie voor Fortis. Onderstaande top 10 van de beste films over geld, beleggen en de beurs zijn in willekeurige volgorde geplaatst. Als extra zijn ook de trailers toegevoegd, maak u op voor uren lang kijkplezier.

DEEL DIT ARTIKEL


ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
De beste films over geld, beleggen en de beurs

The Big Short

Deze film is misschien één van de bekendste films over geld en de financiële markten en tevens de winnaar van een oscar. De film gaat over het inspelen op het in elkaar storten van de Amerikaanse huizenmarkt. Voor de leek komen een aantal financiële producten aan bod die uiteindelijk zeer risicovol blijken te zijn. Dit zijn onder meer subprime mortgages, gecombineerde schuldverplichtingen en het vermarkten hiervan.

Boiler Room

Nog een bekende film in dit genre is Boiler Room met de acteurs Vin Diesel en Ben Affleck. In de film maakt men duidelijk hoe boilerrooms werken en waardoor de werknemers zo gedreven zijn in het misleiden van investeerders. Waar investeerders kapitalen verliezen maken de boilerrooms enorme winsten.

Margin Call

Met Kevin Spacey in de hoofdrol is dit ook één van de films over geld en de financiële markten die u gezien moet hebben. Per toeval komt een analist aan gevoelige informatie die de financiële wereld op zijn grondvesten laat schudden. Hoe gaat hij en zijn superieuren met deze informatie om?

The Wolf of Wallstreet

Leonardo DiCaprio speelt de hoofdrol in The Wolf of Wallstreet. DiCaprio speelt een jonge Jordan Belfort die onder aan de ladder begint bij een investeringsmaatschappij op Wall Street. De miljoenen stromen binnen door investeerders op te lichten. Al snel komen de SEC en FBI hem op het spoor en is het een kwestie van tijd dat zijn imperium zal instorten.

The Founder

De verfilming van het waargebeurde verhaal hoe ooit McDonalds ontstond is zeker de moeite om te kijken. Het verhaal gaat over Ray Kroc uit Illinois die Mac en Dick McDonald ontmoet. Deze laatste twee runden in de jaren 50 een hamburgerbedrijf. Kroc was onder de indruk van het snelle systeem van de broers om eten te maken en zag hier potentieel en een franchiseconcept in. Met de visie en inspanningen van Kroc kunnen de broers McDonald het bedrijf laten uitgroeien tot een miljardenimperium.

De beste documentaires en series over geld, beleggen en de beurs

Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates

Deze driedelige documentaire over Bill Gates laat meer zien wat hem drijft, welke visie hij heeft, welke motivaties hem drijven, etc. Het gaat niet alleen over de visie op zakelijk vlak maar ook op menselijk vlak en het schenken aan goede doelen als één van de rijkste mensen ter wereld.

Inside Job

Wat betreft documentaires en films over geld en het financiële systeem is dit een bekende titel. Het verhaal gaat over de financiële crisis die begon in 2008. Er vond een wereldwijde ineenstorting plaats van het financiële systeem waardoor miljoenen mensen hun banen verloren en hierdoor volgde ook een crash op de Amerikaanse huizenmarkt. In de documentaire komen de oorzaken aan bod en worden de gevolgen wereldwijd uitgelicht.

De Achtste Dag

Verschillende Europese politici komen aan het woord en vertellen wat er achter de schermen afspeelde bij de reddingsoperatie van Fortis ten tijde van de kredietcrisis in 2008 en 2009. Bij de documentaires, series en films over geld en de beurs zal deze film dicht bij veel Belgische en Nederlandse beleggers staan omdat het velen had geraakt.

Betting On Zero – Bill Ackman en Herbalife

Hedgefonds grootheid Bill Ackman is op oorlogspad om de wereldwijde voedingsgigant Herbalife te ontmaskeren als het (volgens hem) grootste piramidespel in de geschiedenis. Van de kant van Herbalife spreekt men juist van marktmisbruik waarbij verweten is dat Ackman de onderneming ten onder wil laten gaan.

Million Dollar Traders

De Engelse documentaire Million Dollar Traders gaat is een Britse reality-televisieserie uit 2009. In de documentaire heeft men geprobeerd het beroemde Turtle Traders-experiment uit de jaren tachtig na te doen. Doodnormale mensen, zonder een financiële achtergrond, worden aan het werk gezet als handelaren op de beursvloer. Eén van de verrassingen is dat de prestaties beter zijn dan menig handelaar met wel de nodige ervaring. Voor deze documentaire is er geen trailer maar u kunt deze wel direct gaan kijken via de volgende link: bekijk deel 1 hier.

Meer over beleggen en de beurs op het beursforum

DEEL DIT ARTIKEL


DEGIRO LYNX Binck Bolero
Aandelen ING à €1.000 €2,30 €6,00 €8,00 €7,50
Aandelen Inbev €10.000 €5,00 €6,00 €16,00 €15,00
Turbo à €1.000 €2,30 €5,40 €8,00 €7,50
1 calloptie AEX €0,95 €0,99 €2,75 €3,00
Beleg met lage tarieven, klik voor meer informatie

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.