Aandeel AB Inbev koerst af op een golden cross (TA)

aandeel AB Inbev koers

Het aandeel AB Inbev zit al sinds de coronacrisis in een stijgende trend maar is inmiddels al viermaal afgeketst op een weerstand. Naast het meermaals testen van de weerstand en de stijgende trend komt er waarschijnlijk op korte termijn een ‘bullish’ signaal. Dit signaal is een golden cross wat als koopsginaal gezien kan worden. Wilt u meer over dit signaal en ook wel indicator lezen, lees dan het artikel Golden cross en dead cross herkennen en toepassen. In de onderstaande grafiek laten wij zien dat dit signaal waarschijnlijk op korte termijn ontstaat.


Aandeel AB Inbev koerst af op een golden cross (TA)

Aandeel AB Inbev op weg naar golden cross

De onderstaande grafiek is uitgezet op dagbasis. Hierin is duidelijk de horizontale lange termijn weerstand op ongeveer 51 euro te zien (1). Samen met de diagonale lange termijn steun (2) vormen deze lijnen een stijgende driehoek (3). Een stijgende driehoek is een patroon om te volgen want meestal volgt hieruit een uitbraak naar boven.

De stijgende trend (4) is aangegeven in de geel gearceerde zone, ook dit is een positief signaal. Daarnaast bewegen het 200 daags gemiddelde (5) en het 50 daags gemiddelde naar elkaar toe. Wanneer het 50 daags gemiddelde het 200 daags gemiddelde opwaarts doorbreekt ontstaat er een golden cross. Dit moment ziet men vaak als indicator voor de start van een rally. Tot slot is er nog de RSI indicator (7) en deze staat nog ruim van de overbought zone af (>70). Mocht de koers toch nog dalen dan mag er steun worden verwacht op één van de twee diagonale steunen.

Technische analyse AB Inbev 13 oktober 2020 (daggrafiek)
Technische analyse AB Inbev 13 oktober 2020 (daggrafiek)

Volg ook het AB Inbev forum

DEEL MET VRIENDEN


Legenda bij grafiek(-en) + disclaimer
Groene lijnen = steunlijnen
Rode lijnen = weerstanden
Disclaimer: de technische analyses op www.beursig.com zijn geen advies tot kopen, houden of verkopen van een aandeel of ander beleggingsproduct. Een technische analyse kan achterhaald worden na verloop van tijd, nieuws en/of (macro) economische ontwikkelingen.

DEGIRO LYNX Binck Bolero
Aandelen ING à €1.000 €2,30 €6,00 €8,00 €7,50
Aandelen Inbev €10.000 €5,00 €6,00 €16,00 €15,00
Turbo à €1.000 €2,30 €5,40 €8,00 €7,50
1 calloptie AEX €0,95 €0,99 €2,75 €3,00
Beleg met lage tarieven, klik voor meer informatie

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.