Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Sterke bezoekersgroei in derde kwartaal 2020
Sterke bezoekersgroei in derde kwartaal 2020

beursadvies beleggen tips aandelen

Met het afsluiten van het derde kwartaal van 2020 kan de conclusie worden getrokken dat de sterke bezoekersgroei op Beursig.com blijft doorzetten. Het hele jaar laat maandelijks een dubbelcijferige groei zien (vergeleken op basis van jaar op jaar). De coronacrisis zorgde voor een verdere versnelling van de bezoekersgroei. Een deel van deze groei is te danken aan veel nieuwe beleggers en daarnaast blijven bezoekers vaak terugkomen door de focus op user engagement en brand awareness.

  • Bezoekersgroei van +25% in derde kwartaal van 2020
  • Ruim 1 miljoen paginavertoningen per maand
  • Focus op user engagement geeft impuls aan brand awareness

In het derde kwartaal van 2020 was er een bezoekersgroei gemeten van +25% ten opzichte van het derde kwartaal in 2019. De bezoekersgroei in percentages was in de maanden van het derde kwartaal als volgt:

  • Juli 2020 vs. Juli 2019 +20,4%
  • Augustus 2020 vs. Augustus 2019 +24,7%
  • September 2020 vs. September 2019 +30,7%

User engagement als basis voor solide groei

User engagement is de Engelse term voor klantbetrokkenheid. Dit is misschien wel het belangrijkste punt van aandacht voor veel bedrijven. De interactie en binding tussen bedrijf of organisatie met de klant of bezoeker is belangrijk. Dit is zowel van toepassing bij online als offline kanalen. Bij offline kanalen kunt u denken aan fysieke winkels en online kanalen zijn onder meer digitale media.

Deze klantbetrokkenheid is op verschillende manieren te meten en daardoor ook te verbeteren. Natuurlijk is een bezoekersgroei van +25% een mooi cijfer maar onderliggend zijn onderdelen zoals een gemiddelde sessieduur, het bouncepercentage en het aantal bezochte pagina’s per sessie minstens zo belangrijk. Een solide bezoekersgroei is bij digitale media bijna niet voor elkaar te krijgen wanneer er geen aandacht is voor klantbetrokkenheid. Beursig.com heeft meer dan 1 miljoen paginavertoningen per maand en hierdoor zijn de verschillende onderdelen goed en betrouwbaar te meten.

Onderdelen van user engagement uitgelicht

Met het analyseren van analytische gegevens kunnen verbeteringen worden doorgevoerd en worden gemeten. Net als op Beursig.com gebruiken de meeste websites hiervoor Google Analytics. Binnen deze software zijn ook vergelijkingen te zien met websites uit dezelfde sector. Drie van deze onderdelen lichten wij hieronder uit.

Een gemiddelde sessieduur geeft aan hoe lang een bezoeker online is per sessie. Volgens Google Analytics ligt dit bijna +110% hoger dan het gemiddelde van websites uit dezelfde sector. Bezoekers blijven dus lang op de website wat zorgt voor een goede brand awareness van zowel Beursig.com alsmede voor de aanwezige adverteerders.

Het bouncepercentage is het percentage bezoekers dat na het bezoeken van één pagina weer de website verlaat. Natuurlijk is het doel om dit percentage zo laag mogelijk te houden. Met een bouncepercentage van ongeveer 21% verlaat dus slechts 1 op de 5 bezoekers de website na het bezoeken van de eerste pagina. Een waarde onder de 30% à 35% ziet men vaak als uitstekend.

Het aantal bezochte pagina’s per sessie heeft een verband met de voorgaande factoren. Een bezoeker die lang op een website aanwezig is zal vaak ook meerdere pagina’s bezoeken. Hierdoor is het bouncepercentage laag en neemt het aantal bezochte pagina’s per sessie toe. Ook het aantal bezochte pagina’s per sessie ligt hoger dan gemiddeld voor websites in dezelfde sector.

Vooruitzicht vierde kwartaal 2020

Traditiegetrouw laat het vierde kwartaal sinds de oprichting van Beursig.com in 2012 de meeste bezoekers zien. Seizoensinvloeden hebben voor een deel te maken met deze bezoekersaantallen, immers bij kortere en koude dagen zijn mensen meer op internet dan bij langere en warme dagen.

Met de aanloop naar de presidentsverkiezingen in Amerika kan er meer volatiliteit op de financiële markten worden verwacht. Meer volatiliteit en eventuele onrust op de financiële markten hebben geen negatieve impact op bezoekersaantallen. Dergelijke momenten laten juist vaak zien dat beleggers zelfs meer de beurzen op de voet willen volgen en dus ook meer online zijn.

Meer over beleggen en de beurs op het beursforum

DEGIRO LYNX Binck Bolero
Aandelen ING à €1.000 €2,30 €6,00 €8,00 €7,50
Aandelen Inbev €10.000 €5,00 €6,00 €16,00 €15,00
Turbo à €1.000 €2,30 €5,40 €8,00 €7,50
1 calloptie AEX €0,95 €0,99 €2,75 €3,00
Beleg met lage tarieven, klik voor meer informatie

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.