Favoriete aandelen in de BEL20 en AEX voor het najaar

crisis aandelen rendement behalen favoriete aandelen

Inmiddels is een bewogen jaar voor drie kwartalen achter de rug en kunnen beleggers zich klaarmaken voor het laatste kwartaal. Er zal ongetwijfeld nog een volatiele periode komen in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen en hopelijk volgt er nog een eindejaarsrally. Vooruitlopend op het laatste kwartaal konden leden van het beursforum op Beursig.com hun favoriete aandelen in de BEL20 en AEX kiezen voor het laatste kwartaal. In beide indexen waren duidelijke favorieten aanwezig en zeker ook aandelen waar vrijwel geen animo in is.


Favoriete aandelen in de BEL20 en AEX voor het najaar

Favoriete aandelen in de BEL20

In de BEL20 stak er een aandeel bovenuit wat betreft de favoriete aandelen, dit is namelijk Ageas. Misschien ook mede door een gestrande overnamepoging maar het bracht zeker meer fantasie in de Belgische verzekeraar. Barco en AB Inbev maakten de top 3 compleet. Hierna volgden nog Solvay en Galapagos. Dit laatste aandeel had een zwaar derde kwartaal door tegenvallend nieuws van de FDA maar op de valreep kwam er nog positief nieuws met betrekking tot filgotinib vanuit Japan en Europa. Aandelen zonder animo waren Cofinimmo en Telenet, opvallend genoeg kreeg KBC Groep ook amper interesse.

De top 5 favoriete aandelen in de BEL20:

  1. Ageas 20 procent
  2. Barco 14 procent
  3. AB InBev 13 procent
  4. Solvay 10 procent
  5. Galapagos 9 procent

Favoriete aandelen in de AEX

In de AEX lagen de favoriete aandelen dicht bij elkaar: Shell ging aan kop gevolgd door Galapagos en ASML en Prosus deelden de vierde plek. Veel aandelen kregen geen stemmen en dit zijn vooral aandelen die beleggers niet ‘sexy’ vinden: Heineken, IMCD, KPN, Philips, Randstad, RELX, Unilever en Wolters Kluwer. Opvallend kreeg ArcelorMittal ook geen stemmen terwijl het op het beursforum toch redelijk wat aandacht krijgt.

De top 5 favoriete aandelen in de AEX:

  1. Shell
  2. Galapagos
  3. ASML en Prosus
  4. ING

Volg uw favoriete aandelen op het beursforum

DEEL MET VRIENDEN


DEGIRO LYNX Binck Bolero
Aandelen ING à €1.000 €2,30 €6,00 €8,00 €7,50
Aandelen Inbev €10.000 €5,00 €6,00 €16,00 €15,00
Turbo à €1.000 €2,30 €5,40 €8,00 €7,50
1 calloptie AEX €0,95 €0,99 €2,75 €3,00
Beleg met lage tarieven, klik voor meer informatie

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.