Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Beleggen in aandelen van Britse pubs, een risico of een buitenkans?


Uw advertentie hier?


Beleggen in aandelen van Britse pubs, een risico of een buitenkans?

aandelen van Britse pubs

Een sector die hard geraakt is door de coronacrisis is ongetwijfeld de horeca. Door de corona uitbraak eerder dit jaar waren er overal ter wereld lockdowns en de horecasector werd hierdoor hard getroffen. Net als veel andere sectoren die hard zijn getroffen kunnen hier ook kansen voordoen. Denk bijvoorbeeld aan de lage beurskoersen nu en welke kansen er kunnen liggen als er uiteindelijk een vaccin komt tegen het coronavirus. Bij horeca kunnen Engelse uitgaansgelegenheden niet worden vergeten en in het bijzonder de pubs. Het beleggen in aandelen van Britse pubs kan een risico zijn maar kan ook veel kansen bieden voor de lange termijn.

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
Aandelen van Britse pubs

Een aantal grote pubketens in Groot Brittannië hebben een beursnotering, deze aandelen van Britse pubs lichten wij hieronder in het kort uit.

JD Wetherspoon plc (ticker: JDW), meestal kortweg Wetherspoon of Wetherspoon’s genoemd, is een Britse pubketen, in 1979 door Tim Martin in Londen opgericht. In 2015 bestond de keten uit ruim 900 pubs en had zij ruim 30.000 mensen in dienst. Vanaf 1998 opende het bedrijf ook hotels en in 2014 breidde het naar de Ierse Republiek uit. Het aandeel JD Wetherspoon kende nog kort voor de coronacrisis een alltime high voor het aandeel van ruim 1.700 pence. Inmiddels kelderde het aandeel tussentijds tot bijna 500 pence en op moment van schrijven is de koers 874 pence.

Marston’s plc (ticker: MARS) is een Britse brouwerij, pub en hotelexploitant. Het stond bekend als Wolverhampton & Dudley Breweries plc tot 2007 en veranderde de naam in Marston’s. Het aandeel Marston’s heeft al lang geen nieuwe alltime high bereikt dat was eind 2006 en begin 2007 boven de 320 pence. Begin dit jaar noteerde het aandeel nog net geen 130 pence, kelderde tot bijna 22 pence en staat inmiddels weer op net geen 46 pence.

Mitchells & Butlers plc (ticker: MAB) beheert ongeveer 1784 beheerde pubs, bars en restaurants in het hele Verenigd Koninkrijk. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Birmingham, Engeland. Dit aandeel kende zijn hoogtijdagen nog in 2007 toen de koers in de buurt van 900 pence kwam. Begin dit jaar stond het aandeel op bijna 460 pence, tijdens de coronacrisis daalde het naar ongeveer 100 pence en inmiddels is weer de 140 pence gepasseerd.

Beleggen in aandelen van Engelse pubs?

In de onderstaande grafiek zijn de drie aandelen van Britse pubs zoals hierboven uitgelicht met elkaar vergeleken sinds begin 2019. De volatiliteit laat tevens de risico’s zien. Voorlopig zullen de koersen dan ook vooral bewegen op het door coronavirus gedreven sentiment. Elke ontwikkeling in Groot Britaanie qua maatregelen zal effect hebben maar ook eventuele ontwikkelingen op het gebied van vaccins.

Wat denkt u van deze sector? U kunt een reactie hieronder achterlaten. Meer over de beurs en beleggen op het beursforum.

Beleggen in aandelen van Britse pubs
Wheterspoon (blauw), Mitchells & Butlers (rood) en Marston’s (blauw)

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.