Wereldwijde esports- en videogamingstrategie van VanEck passeert grens van $1 miljard beheerd vermogen

game aandelen

VanEck maakte vandaag bekend dat zijn wereldwijde videogaming- en esportsstrategie de grens van $ 1 miljard aan belegd vermogen is gepasseerd. Het gaat hier om het gezamenlijke vermogen van de Amerikaanse en UCITS-versies van de ETF. De Europese versie van de strategie, de VanEck Vectors® Video Gaming and eSports UCITS ETF, heeft per 10 september $ 629 miljoen aan vermogen. Deze ETF werd ruim een jaar geleden, in juni 2019, geïntroduceerd. De strategie als geheel heeft deze bijzondere mijlpaal in nog geen drie jaar tijd bereikt.

  • De Amerikaanse en UCITS-fondsen bereikten samen de mijlpaal van $ 1 miljard
    dankzij thuisblijftrends, populariteit onder beleggers en sterke financiële
    resultaten.
  • De ETF profiteert van de spectaculaire ontwikkeling van de markt voor
    videogaming en esport.

Wereldwijde esports- en videogamingstrategie van VanEck passeert grens van $1 miljard beheerd vermogen

Er zijn risico’s verbonden aan beleggen in videogaming- en esportsbedrijven. Deze bedrijven zijn in hoge mate afhankelijk van bescherming door patenten en kunnen te maken krijgen met beperkende regelgeving op het gebied van informatieveiligheid en gegevensbescherming.

“De voorkeuren van de consument verschuiven steeds meer in de richting van online entertainment en digitale streaming”, zegt Ed Lopez, hoofd ETF-producten bij VanEck. “We hadden natuurlijk nooit kunnen voorzien dat de thuisblijftrend in 2020 zo’n grote vlucht zou
nemen. We denken echter dat de pandemie ervoor gezorgd heeft dat enkele bestaande langetermijntrends in een stroomversnelling zijn geraakt. Dat blijkt wel uit het feit dat de videogamesector in 2020 naar verwachting een omzet van $ 159 miljard gaat behalen” (per  1 september 2020).

“In Europa zien we een brede acceptatie en een warme belangstelling onder zowel particuliere als professionele beleggers. Dat is een erkenning van de videogaming- en esportssector als een belangrijke en groeiende bedrijfstak”, stelt Martijn Rozemuller, hoofd Europa bij VanEck.

De ETF-strategie streeft ernaar de rendementen van de MVIS® Global Video Gaming and eSports Index (MVESPO) te volgen (vóór vergoedingen en kosten). Deze index is een aangepaste free float kapitalisatiegewogen index. De index biedt beleggers de mogelijkheid om
de rendement te volgen van bedrijven die actief zijn op het gebied van videogaming en esports. Bedrijven moeten ten minste 50% van hun omzet halen uit videogaming en/of esports om voor opname in de index in aanmerking te komen.

Meer over beleggen en de beurs op het beursforum

DEGIRO LYNX Binck Bolero
Aandelen ING à €1.000 €2,30 €6,00 €8,00 €7,50
Aandelen Inbev €10.000 €5,00 €6,00 €16,00 €15,00
Turbo à €1.000 €2,30 €5,40 €8,00 €7,50
1 calloptie AEX €0,95 €0,99 €2,75 €3,00
Beleg met lage tarieven, klik voor meer informatie

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.