Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Gratis beleggen kan nu ook in België met BUX Zero (review)


Uw advertentie hier?


Gratis beleggen kan nu ook in België met BUX Zero (review)

Sinds kort kunnen beleggers in België gratis beleggen via BUX Zero. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf is in veel Europese landen bekend en heeft al ruim 300.000 klanten. Voor een limietorder zijn de kosten 1 euro per transactie. Wilt u gratis beleggen en dus geen transactiekosten hebben dan kunt u overdag wel een order plaatsen maar zal deze aan het eind van de handelsdag worden afgehandeld. BUX Zero kan hiermee de kosten drukken, alle orders van de dag verzamelen en gebundeld uitvoeren. Die besparing in kosten ziet u dan terug in de vorm van gratis beleggen. Er is wel een keerzijde, u weet niet direct tegen welke koers u de aandelen koopt. Bij de limietorder à 1 euro aan kosten weet u dat wel.

Binnen iets meer dan een uur gratis beleggen

BUX maakt beleggen makkelijk en laagdrempelig want u kunt de BUX Zero app downloaden in de App Store of Google Play. Na het downloaden volgt een instructie om uw registratie te voltooien. U moet onder meer een pincode kiezen, akkoord gaan met de BUX Zero risico informatie en de privacyverklaring en uw telefoonnummer en bankrekening koppelen.

Vanzelfsprekend worden ook persoonsgegevens gevraagd aangezien dit een vereiste is vanuit wet- en regelgeving (iets dat bij de traditionele brokers ook vereist is). Ter verificatie en voorkoming van fraude doorloopt u in de app een aantal stappen waarmee BUX uw identiteit kan controleren. Het toetsen van kennis over aandelen, beleggen en de bijkomende risico’s van het beleggen is ook een algemeen vereiste maatregel bij brokers. Na het lezen en akkoord geven van de documenten hebben wij BUX geïnformeerd over het slecht leesbare document over ABN Amro clearing bank klantovereenkomst CTA.

Activatie van het account duurt na bovenstaande stappen nog maximaal 1 uur als dit overdag op een werkdag is gedaan. In de tussentijd kunt u de mogelijkheden van de app verkennen.

Gratis beleggen Bux Zero review
Impressies van de BUX Zero app

Eerste indruk

Een vluchtige blik leerde ons al snel dat bijvoorbeeld een aandeel als Galapagos niet onder de Belgische aandelen te vinden is maar wel bij de Nederlandse aandelen staat. Het aandeel heeft een dubbele beursnotering in zowel de AEX als BEL20. De app blinkt uit in snel kunnen vinden wat u als belegger zou kunnen interesseren. Wanneer u bijvoorbeeld naar het overzicht voor België gaat ziet u direct de bekendste namen van Ageas tot Umicore en van ArgenX tot Solvay. Ook een aantal aandelen die buiten de BEL20 vallen zijn verhandelbaar, denk dan aan Biocartis, Celyad, Euronav, Mithra en Ontex.

Voor de minder ervaren belegger of de belegger die simpelweg niet alle bedrijven kent heeft BUX Zero ook een korte beschrijving toegevoegd van elk bedrijf. Hieronder is een voorbeeld dat bij Ageas staat:

Ooit je auto achteruit geparkeerd tegen die van je buurman? Of je been gebroken toen je op vakantie was? Even Ageas bellen dan. Dit is één van de grootste verzekeraars van Europa. Het hoofdkantoor staat in België, maar ze werken ook veel in het VK, Frankrijk, Italië en Azië.

Schrik niet van de afbeeldingen met de kleurstelling zwart/paars, dit is de donkere modus voor als u batterij wilt besparen. Er zijn ook kleurstellingen te kiezen met de namen Carl, Richie, Peggy en Nina.

Voordelen op een rij

Zijn er alleen maar voordelen? Doorgewinterde beleggers zullen misschien tools zoals een nieuwsfeed of technische analyse missen. De app is vooral eenvoudig gehouden waarmee het een jonge doelgroep aanspreekt. Het aanbod van aandelen en ETF’s is beperkt tot (vooral de bekende aandelen uit) België, Duitsland, Nederland, de VS en Oostenrijk. Verschillende tools die elders misschien wel te gebruiken zijn kosten natuurlijk geld en bij andere brokers zien de klanten dat terug in de transactiekosten. Veel tools zijn echter ook te gebruiken via andere bronnen dan een broker met hoge transactiekosten.

Met BUX Zero kunt u beleggen zonder transactiekosten, dit betreft dan de order die aan het eind van de handelsdag wordt afgehandeld. Koopt u direct een aandeel of ETF dan zijn de kosten met 1 euro nog steeds lager dan bij andere brokers. Ongeacht de beleggingservaring is het met BUX Zero laagdrempelig om te starten met beleggen in aandelen of ETF’s. Uw geld staat tot 100.000 euro veilig bij ABN Amro in Nederland. Hiermee valt het ook onder het depositogarantiestelsel. U zet uw geld aan het werk in plaats van dat het op een spaarrekening staat waar de rente tegenwoordig vrijwel niks is.

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.