Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Financials Ageas, KBC Groep en Aegon belanden bij vergelijkbare steunen


Uw advertentie hier?


Financials Ageas, KBC Groep en Aegon belanden bij vergelijkbare steunen

defensief beleggen boekwaarde bear market

Veel Europese financials (banken en verzekeraars) hebben sinds het herstel na het dieptepunt van de coronacrisis weer veel terrein verloren. Inmiddels hebben veel financials 15 tot 20 procent weer ingeleverd en in sommige gevallen zelfs meer. In de Benelux hebben we het dan over aandelen als ABN Amro, Aegon, Ageas, ING en KBC Groep. Maar ook daarbuiten zijn dezelfde patronen te zien: AXA, BNP Paribas en Societe Generale. Hieronder lichten wij Ageas, KBC Groep en Aegon uit omdat ze het ‘dichtst bij huis’ liggen en ze hebben één ding gemeen. De koers van de drie aandelen beweegt momenteel nog binnen een driehoek maar bij allen is de koers aangekomen bij een steunlijn en tevens onderzijde van de driehoek.

ADVERTENTIE - LEES HIERONDER VERDER
Driehoeken en technische analyse

Bij technische analyses zijn er soms driehoeken te herkennen en deze kunnen een aankomende uitbraak aanduiden. Die uitbraak kan zowel positief als negatief zijn. De driehoeken worden gevormd door een onderste lijn (horizontale of diagonale steun) en een bovenste lijn (horizontale of diagonale weerstand). De lijnen bewegen naar elkaar toe en vaak is te zien dat de koers meerdere keren opveert vanaf de steunlijn en meerdere keren afketst tegen de weerstandslijn. In de onderstaande grafieken is dit terug te zien. De vorm van de driehoek kan wel een richting van een uitbraak aangeven. Let op dit is geen exacte wetenschap maar statistisch gezien volgt er vaak een opwaartse uitbraak bij een stijgende driehoek en een neerwaartse uitbraak bij een dalende driehoek. Onderstaande driehoeken zijn echter allen symmetrisch.

Kunnen financials steun vinden?

Allereerst laat de koers van het aandeel Ageas zien dat het sinds het dieptepunt van de coronacrisis binnen een driehoek beweegt. Mocht de steun het niet houden dan ligt er rond de €30,45 een horizontale steun als volgend ijkpunt.

Technische analyse Ageas 31 juli 2020 (daggrafiek)
Technische analyse Ageas 31 juli 2020 (daggrafiek)

Bij KBC Groep ligt er ook een horizontale steun vlak onder de diagonale steun die de onderzijde van de driehoek vormt. Met wat fantasie zou ook een stijgende driehoek zichtbaar zijn met de weerstand net boven de €55 in de vorm van een horizontale weerstand.

Technische analyse KBC Groep 31 juli 2020 (daggrafiek)
Technische analyse KBC Groep 31 juli 2020 (daggrafiek)

Tot slot het aandeel Aegon dat ook dichtbij een diagonale en horizontale steun ligt. Hierbij kan ook een driehoek gevormd worden met als onderste zijde de horizontale steun op ca. €2,50.

Technische analyse Aegon 31 juli 2020 (daggrafiek)
Technische analyse Aegon 31 juli 2020 (daggrafiek)

Meer over de beurs en beleggen op het beursforum

Legenda bij grafiek(-en):
Groene lijnen = steunlijnen
Rode lijnen = weerstanden

Disclaimer: de technische analyses op www.beursig.com zijn geen advies tot kopen, houden of verkopen van een aandeel of ander beleggingsproduct. Een technische analyse kan achterhaald worden na verloop van tijd, nieuws en/of (macro) economische ontwikkelingen.

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.